Dimecres, 3 de juliol de 2024

La Generalitat invertirà 9,5 MEUR en la millora del Port de la Bonaigua

L'actuació principal consistirà en la construcció d'una plataforma que reduirà el temps de trajecte fins la Val d'Aran | Les obres s'executaran en diferents actuacions repartides entre el 2016 i el 2019 | Es tracta d'una vella reivindicació del territori

Jordi Ubach 26 de gener de 2016 a les 09:48

El Port de la Bonaigua experimentarà millores en els propers anys. Foto: ACN


La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha anunciat que invertirà 9'5 milions d'euros (MEUR) a la carretera C-28, al Port de la Bonaigua, en diferents actuacions repartides entre el 2016 i el 2019. La primera d'elles arribarà aquest estiu, en una intervenció que suposarà 1'5 milions d'euros i que consistirà en la instal·lació de dispositius antiallaus, paravents i una visera a la zona del Comial de Sorpe, per tal de minimitzar el risc d'allaus en la temporada d'hivern en aquest sector de la carretera.

Territori i Sostenibilitat també invertirà entre els anys 2017 i 2019 un total de 8 MEUR per diverses actuacions des del Cap del Port de la Bonaigua fins a Tredòs a Naut Aran. Aquestes millores consistiran, en bona part, en l'execució d'una plataforma de formigó amb voladís pilotat que permetrà reduir el temps de trajecte entre el Pallars Sobirà i la Val d'Aran.

També es preveu l'ampliació de la calçada de 5 a 7 metres per reduir la perillositat de les conegudes com a corbes del Tonyon, així com la construcció de murs de contenció amb ancoratges. Aquest seguit d'actuacions permetran, segons fonts del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, "posicionar aquesta ruta com a preferent entre Barcelona i Vielha durant tot l'any". Totes dos actuacions estan encara en procés d'elaboració del projecte i seran presentades properament pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. 

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, ha expressat la seva satisfacció i la de tot el territori per la notícia i ha anunciat la intenció de l'ens que presideix de liderar una comissió de seguiment amb la participació de les administracions locals i els sectors econòmics de la comarca, "ampliable a tot el sector del turisme de neu i de natura".
 

Satisfacció al Pallars Sobirà per les millores anunciades al Port de la Bonaigua

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació