Divendres, 5 de juliol de 2024

Nevada abundant al Pirineu i Prepirineu aquest cap de setmana

Les previsions apunten que la matinada de diumenge es podrien acumular fins a 20-25 centímetres al Pirineu pallarès i ribagorçà

Jordi Ubach 5 de febrer de 2016 a les 09:53
Els models meteorològics auguren un canvi de temps per aquest cap de setmana. Segons la previsió de MeteoPirineus Catalans, una nevada abundant però de curta durada arribarà la nit de dissabte i es mantindrà fins a primeres hores de diumenge en el conjunt del Pirineu i Prepirineu, especialment del pallarès, aranès i ribagorçà.

En general, s'esperen uns 15 centímetres de neu nova al Prepirineu i entre uns 20-25 al Pirineu pallarès, amb una cota que començarà al voltant dels 1.700 metres i que anirà caient a mesura que avanci la nit i la matinada fins els 1.200 metres. A partir de mig matí de dissabte deixarà de nevar a bona part del Pirineu, però ho continuarà fent a la cara nord de la Vall d’Aran, Pallars Sobirà i Andorra. 

 

Mapa de neu prevista fins el dia 7 al Pirineu. Foto: MeteoPirineus Catalans


Tot i el sol que aquest divendres llueix a gran part del país, el canvi de temps ja s'ha començat a notar avui en alguns punts del Pallars, especialment al fons de les valls. Més enllà, de cara al dilluns i especialment al dimarts, podria arribar una nova nevada, que anirem seguint en els següents pronòstics.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Actualitat, neu, meteorologia
Participació