Dimarts, 2 de juliol de 2024

​Els escriptors del Pallars recomanen literatura de vi

La Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp presenta una guia amb recomanacions literàries

Redacció 7 de febrer de 2016 a les 11:32

Imatge promocional de la guia. Foto: Biblioteca


En el marc del projecte Biblioteques amb D.O., que vol acostar el vi i diverses manifestacions culturals als lectors, la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp presenta una guia de recomanacions literàries sobre el vi, gràcies a uns col·laboradors d'excepció com són els escriptors. Sis autors pallaresos comparteixen les seves preferències literàries en relació a poesia, assaig o novel·la en les quals el vi hi té un paper decisiu.

En la guia trobem les prescripcions dels autors Maria Barbal, Rosa Bernat, Pep Coll, Jordi Creus, Núria Garcia Quera, Dolors Millat. Les propostes són variades, des d'obres clàssiques com Antologia d'extractes, sentències i preceptes, de Joan Estobeu (recomanat per Pep Coll), Rubaiyyat, d'Umar Hayyam (recomanat per Rosa Bernat); o obres de relat històric com La vinya i el vi a Catalunya, de Jordi Llavina (recomanat per Jordi Creus), El llibre del vi, de Plini el Vell (recomanat per Dolors Millat) o el poema El vi de Vicent Andrés Estellés, cantat i recitat per Ovidi Montllor (recomanat per Maria Barbal). La novel·la prescrita és El festí de Babette, d'Isak Dinesen (recomanat per Núria Garcia Quera).

En edicions anteriors la Biblioteca ja havia demanat a diferents agents del territori quins llibres podien aconsellar als usuaris de la biblioteca. L'any 2014 va publicar una guia elaborada gràcies als cellers de la comarca, i l'any 2015 protagonitzada per pallaresos relacionats amb el món del vi del sector de la pagesia, l'hosteleria, la promoció etc. L'objectiu de les guies és donar visibilitat a la lectura, per tal que traspassi l'esfera íntima i personal cap a un model més social, que ajudi a la valoració de la lectura en la societat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació