Divendres, 5 de juliol de 2024

​Rècord d'afluència al Parc Natural amb 263.188 visitants durant l'any 2015

La Vall de Cardós és la zona més freqüentada del Parc | Amb un 13% el públic estranger supera al de l'estat espanyol, que és d'un 11%

ACN 12 de febrer de 2016 a les 08:48

Estany del Rosari d'Àrreu, a Alt Àneu. Foto: Richard Martin


El Parc Natural de l'Alt Pirineu va rebre durant el 2015 un total de 263.188 visitants. Aquesta xifra suposa haver assolit un rècord d'afluència i un augment del 8,85% més de visitants respecte el 2014, que va ser de 241.784. Quant al perfil del visitant, el 76% és d'origen català, mentre que el públic estranger (13%) supera al de l'estat espanyol (11%). L'anàlisi detallada per mesos confirma la tendència dels darrers anys d'una afluència marcadament estacional i concentrada bàsicament a l'estiu.

Pel que fa als indrets més freqüentats són de més a menys visitades: Tavascan i Lladorre (Vall de Cardós), Sant Joan de l'Erm (Alt Urgell), la vall de Bonabé (Alt Àneu), les valls de Tor i d'Àreu i la zona de Viròs (Vall Ferrera). La xifra de visitants s'obté a partir de les dades registrades als comptadors automàtics de vehicles ubicats en els 11 accessos més importants al Parc Natural.

La procedència més habitual dels visitants espanyols és el País Valencià (38,6%), Madrid (21,2%) i el País Basc (17,35). Com és d'esperar donada la seva proximitat al Parc, França és l'origen dels principals turistes estrangers. 

D'aquest 2015, destaca la posada en funcionament del Centre de visitants dels Parcs dels Pirineus a la Seu d'Urgell. El nou centre està estratègicament ubicat a la carretera que duu a Andorra i per la qual passen centenars de milers de vehicles l'any.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació