Dimecres, 3 de juliol de 2024

Protecció Civil alerta del perill d'allaus fort al nord del Pallars

Les darreres nevades han deixat gruixos de fins a 40 centímetres de neu nova en alguns punts | Desactivada l'alerta per vents sense incidències remarcables

Redacció 17 de febrer de 2016 a les 09:48

Butlletí de perill d'allaus al Pirineu. Foto: ICGC


Protecció Civil ha posat en Prealerta el Pla especial d'emergències per allaus a Catalunya d'acord amb les dades de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) de perill d’allaus fort (grau 3-4 en una escala màxima de 5) a l’Aran-Franja Nord de la Pallaresa (Vall d'Aran i extrem nord del Pallars Sobirà). A la cara sud del Pallars i l'Alta Ribagorça el perill d'allaus és de 2 sobre 5.

Les nevades de dilluns han fet que s'acumulin fins a 20 centímetres de neu nova damunt dels 30-40 centímetres caiguts durant el cap de setmana. El vent ha estat moderat i ha format plaques molt fràgils que podrien desencadenar de forma espontània allaus de mida mitjana o gran.
 
En un nivell 4 de perill d’allaus, Protecció Civil recomana limitar les excursions a terrenys de poc pendent. Amb aquest grau de perill, es pot donar una afectació generalitzada a carreteres de muntanya i també possible a zones habitades.

Finalitza sense incidències l'episodi de vent

Protecció Civil ha desactivat el Pla Procicat un cop passat l’episodi de forts vents previst i que no va causar cap incidència greu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació