Dilluns, 22 de juliol de 2024

​Augmenta un 7% el nombre de visitants de les Valls d'Àneu

Les rutes a peu, la natura, el centre BTT, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i el romànic, els actius principals

Redacció 17 de febrer de 2016 a les 11:39

Un grup de turistes a MónNatura Pirineus. Foto: MónNatura Pirineus


Les Valls d'Àneu van tancar l'any 2015 amb un 7% més de visitants. Les xifres del Consorci de Turisme mostren que durant l'any passat l'oficina de Turisme d'Esterri d'Àneu va rebre 3.693 consultes, davant les 3.450 del 2014. Aquestes dades confirmen la consolidació de les Valls d'Àneu com a destinació de turisme familiar i de proximitat.

Malgrat que la temporada alta es concentra a les vacances de Setmana Santa, estiu i els ponts festius de tot l'any, especialment el de la Puríssima, el 2015 ha augmentat el nombre de visitants entre els mesos de setembre i octubre. Aquest fet demostra que el turisme a les Valls d'Àneu s'està diversificant. Segons ha explicat el president del Consorci, Carlos Cortina, "la neu és un gran atractiu, que ens ha permès acollir esdeveniments de gran rellevància com la competició de la Telemark World Cup i de la Copa d'Europa IPCS a Espot, que s'han traduït en un alt nombre de visitants al territori".

Tot i això,Cortina explica que els esports d'aventura, el barranquisme, les rutes en BTT, les rutes al Parc Nacional d'Aigüestortes o al Parc Natural de l'Alt Pirineu, les visites a MonNatura Pirineus o a la Casa de l'Os, així com les falles d'Isil, el Dansàneu o l'Esbaiola't fan de les Valls d'Àneu "una destinació de turisme permanent".

Turisme cultural i de natura

Les xifres d'ocupació de 2015 constaten que les rutes a peu, la natura i el turisme cultural, com el que ofereixen l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i el patrimoni de les esglésies del Romànic, són alguns dels reclams de la zona. Les Valls d'Àneu, territori limítrof amb França, fou catalogada el 2013 com la primera destinació de Turisme familiar de l'interior de Catalunya en aconseguir la certificació per part de l'Agència Catalana de Turisme, que fins aleshores només tenien tretze destinacions del litoral català.

El nombre de visitants a les Valls d'Àneu va créixer el 2015 per segon any consecutiu, després del petit descens de 2013. Pel període de Setmana Santa es preveu una ocupació alta a causa de l'inici d'una sèrie d'activitats paral·leles a la neu, com és el cas del ràfting i el barranquisme.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació