Divendres, 5 de juliol de 2024

La neu pot aparèixer aquest dijous a cotes baixes

Les precipitacions, en principi febles, poden emblanquinar el Pirineu i Prepirineu amb una cota que pot baixar als 600 metres

Redacció 17 de febrer de 2016 a les 21:27

Nevada a cotes baixes a la Vall Fosca, el gener de 2014. Foto: Jordi Ubach


En un hivern que no és hivern és notícia la possibilitat que puguin caure nevades febles a cotes mitjanes. Les precipitacions, que començaran dijous al matí per l'oest del país, aniran avançant cap a l'est i podrien emblanquinar el Pirineu, el Prepirineu i la Catalunya Central per sobre dels 600 metres.

La propera nit tornarà a ser freda i les glaçades seran generals allà on el cel es mantingui serè. Al llarg del matí les nevades es restringiran a l'Alt Pirineu i en punts com el massís del Port –amb una cota de l'entorn dels 800 metres- però a la tarda poden afectar altres comarques de la Catalunya Central, l'interior de Girona i l'entorn del Montseny. Aleshores la cota pot baixar fins als 600 metres, i puntualment per sota. Sigui com sigui es tractarà d'enfarinades més aviat anecdòtiques. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís amb el nivell de risc més baix.

El divendres al matí encara restaran algunes precipitacions que aniran escampant a mesura que avanci el dia. El termòmetre tendirà a pujar i, de cara al cap de setmana, s'espera un ambient més suau.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Actualitat, neu, meteorologia
Participació