Dissabte, 6 de juliol de 2024

Absolen els tècnics de l'helicòpter que el 2006 es va estavellar a la Pobleta

El jutge considera que van actuar seguint el manual vigent i que no són responsables de l'accident en què van morir els quatre ocupants

ACN 19 de febrer de 2016 a les 18:07

Els dos acusats durant el judici, al Penal 3 de Lleida Foto: Laura Cortés


El jutjat penal número 3 de Lleida ha absolt els dos tècnics encarregats de fer el manteniment de l'helicòpter que el 25 d'abril de 2006 es va estavellar al Pallars, tot i que la fiscalia demanava tres anys i tres mesos de presó per a cadascun dels tècnics per quatre delictes d'homicidi per imprudència professional.

A causa de l'accident van morir els quatre ocupants de l'aparell; el pilot de la nau, un operador de càmera i dos tècnics inspectors de Red Eléctrica de España SA que revisaven les línies elèctriques. Segons la sentència, la causa de l'accident va ser el despreniment en ple vol de la roda lliure de l'helicòpter per la corrosió.

Segons el magistrat, els acusats van fer el manteniment seguint el manual vigent i afegeix que les anomalies que van causar el sinistre no es podien detectar en aquestes revisions visuals. L'accident va tenir lloc quan faltaven deu minuts per les dues del migdia del 25 d'abril de 2006 a un quilòmetre de la Pobleta de Bellvei, a la Torre de Cabdella (Pallars Jussà).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació