Dilluns, 22 de juliol de 2024

​L'edifici de la seu de l'ICGC a Tremp, apadrinat per l'Institut

Ha estat escollit pel centre en el projecte "Apadrinem el nostre patrimoni"

Redacció 1 de març de 2016 a les 11:30

L'edifici de l'ICGC a Tremp. Foto: Territori


El Centre de Suport Territorial (CST) que l’Institut Cartogràfic i Geològic (ICGC) té a Tremp ha estat apadrinat recentment pels alumnes de l'Institut del municipi, en un projecte que compta amb el suport dels departaments d’Ensenyament i Cultura de la Generalitat. L’objectiu del projecte d’apadrinament és utilitzar el patrimoni monumental  com a recurs didàctic i estimular el sentiment de pertinença dels joves al seu entorn.

Els alumnes de l'INS Tremp realitzaran dos curtmetratges documentals, que es projectaran a la població, per a donar a conèixer les funcions del CST i les característiques arquitectòniques de l’edifici. Els estudiants també podrien dissenyar una obra escultòrica o de land art per a exhibir-la al terreny annex al CST, exposar fotografies de l’edifici o elaborar productes de disseny gràfic (samarretes, un joc o un personatge animat) vinculats al geoturisme.

L’edifici ocupa 1.252 metres quadrats i el seu disseny segueix els preceptes de l'arquitectura bioclimàtica, prioritzant les mesures d'aprofitament energètic. A més, compta amb sistemes de reutilització  de l'aigua de la pluja per al rec i la seva climatització es realitza amb bombes de calor geotèrmic.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació