Dilluns, 22 de juliol de 2024
esports

El lleidatà que ha coronat tots els 3.000 del Pirineu, a Tremp

Amb només 26 anys, Aleix Barberà ha completat els 212 cims més alts del Pirineu

Redacció 5 de març de 2016 a les 12:33

Aleix Barberà ha completat tots els 3.000 del Pirineu. Foto: SM


L'auditori de l'Epicentre de Tremp acollirà aquest dissabte a partir de les 18:30 hores una xerrada d'Aleix Barberà, un jove alpinista lleidatà que amb només 26 anys ha completat tots els cims de més de 3.000 del Pirineu. Barberà va completar la fita el passat mes d'octubre, quan va coronar l'últim cim que li faltava, l'aragonesa Tuca de les Culebres (3.053 metres).

L'alpinista, resident a Sant Cugat del Vallès des de fa dos anys, podria ser el lleidatà més jove en haver ascendit tots els tres mil del Pirineu, tal com confirmen fonts del Centre Excursionista de Lleida (CEL), entitat a la qual pertany. Tot i la seua joventut, Barberà és un excursionista experimentat, que també ha assolit altres fites fora dels Pirineus, com ara l'ascensió al Mont Blanc (4.810 metres), el cim més alt de la Unió Europea.

La xerrada està organitzada per la Societat Amics de la Muntanya (SAM) de Tremp dins el cicle "Audiovisuals de muntanya". Hi col·laboren el Consell Comarcal del Pallars Jussà, el Consell Esportiu del Pallars Jussà, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i la Federació Catalana d'Espeleologia. Sens dubte, una cita obligada pels apassionats del muntanyisme.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Esports, SAM, muntanyisme
Participació