Dimecres, 3 de juliol de 2024

Els alumnes de Tremp aprenen sobre intoleràncies a la cuina

Les sessions s'efectuen al càtering És Pallarès

Redacció 8 de març de 2016 a les 14:16

Alguns alumnes de 5è als fogons, aquest matí. Foto: Ajuntament de Tremp


Els alumnes de 5è de l’Escola Valldeflors de Tremp s’han desplaçat aquest matí a l’obrador de l’Oriol, del càtering És Pallarès de Tremp per elaborar les receptes dissenyades per ells mateixos en el marc del projecte Toleranyam! Durant les darreres setmanes, els alumnes dels col·legis Valldeflors i M. Immaculada de Tremp han dissenyat receptes sense al·lèrgens per donar idees als restauradors de la comarca i així incentivar-los a oferir àpats per a persones que tenen aquestes necessitats alimentàries.

Es tracta d’una doble oportunitat perquè els alumnes es posin davant dels fogons i aprenguin a cuinar nous plats sense al·lèrgens, i els restaurants es relacionin amb els centres educatius, aportant els seus coneixements culinaris. Així doncs, durant el matí de treball a les cuines aquests nois i noies han cuinat un menú a base d’espaguetis carbonara sense gluten, sense llet i sense ou; lluç al forn amb verdures i magdalenes sense ou, sense llet i sense gluten.
 

Alumnes del Valldeflors al càtering d'És Pallarès. Foto: Ajuntament de Tremp


Els alumnes també han pogut copsar les dificultats amb què es troben les persones amb al·lèrgies i intoleràncies i alhora sentir-se partícips preparant ells mateixos els plats. La setmana que ve serà el torn dels alumnes del Col·legi M. Immaculada.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació