Dimecres, 3 de juliol de 2024

Soriguera reclama millores en els accessos a tres nuclis

L'Ajuntament demana a la Generalitat que assumeixi la seva responsabilitat en l'endarreriment dels pagaments

Redacció 9 de març de 2016 a les 09:49

Imatge recent d'un ple de l'Ajuntament de Soriguera. Foto: Xavi Pedemonte


Una delegació de l'Ajuntament de Soriguera formada per l'alcalde, Xavier Pedemonte, i el tinent d'alcalde, Josep Ramon Fondevila, acompanyats per la diputada de Junts pel Sí, Carmina Castellví, han visitat el secretari general de Presidència, Joaquim Nin, al Palau de la Generalitat. Durant la reunió, els representants de l'equip de govern han presentat una petició formal per a la millora dels accessos per carretera als pobles de Puigforniu, Malmercat i Mencui que estan en molt mal estat o, com passa en el cas del darrer poble, la carretera ni tan sols està asfaltada.

Per altra banda s'ha plantejat també la necessitat d'estudiar la investigació de la Generalitat envers l'ajuntament de Soriguera per tal d'auditar els comptes d'algunes subvencions rebudes al municipi durant els darrers deu anys, on es van trobar irregularitats d'ordre administratiu en la tramitació de les mateixes. 

Segons el consistori, les irregularitats detectades, pel que sembla, "en cap moment posen en entredit el destí final dels diners i la realització de cadascuna de les actuacions per a les que s'havien sol·licitat les subvencions". Més aviat, expliquen, es tracta d'endarreriments en els terminis de pagament als adjudicataris, un cop certificada l'actuació, degudes a la manca de liquiditat de l'ajuntament, que havia d'esperar l'arribada dels diners per part de la Generalitat.

L'equip de govern de Soriguera ha dit que "cal que el propi govern de la Generalitat assumeixi la part de responsabilitat que li pertoca" per l'endarreriment sistemàtic en la liquidació de les quantitats que deu a l'ajuntament i que "comprometen molt seriosament" la salut financera del municipi.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació