Dimecres, 3 de juliol de 2024

​Els escolars donen el tret de sortida a la temporada d'esports d'aventura

Les primeres empreses de ràfting que van començar a operar a la Noguera Pallaresa celebren aquesta temporada els 30 anys d'existència

ACN 14 de març de 2016 a les 14:41

Una embarcació baixant pel Noguera Pallaresa aquest dilluns. Foto: ACN


El Pallars Sobirà ha donat el tret de sortida a la temporada d'esports d'aventura amb els primers descensos de ràfting. Com ve sent habitual, l'estrena de la temporada l'han protagonitzat grups d'escolars que es troben realitzant el viatge de final de curs. Durant aquest mes de març l'empresa Ràfting Llavorsí calcula que seran uns 2.000 escolars els que passaran per les instal·lacions per realitzar alguna activitat d'aventura. Durant l'any uns 20.000 escolars practiquen ràfting al Pallars Sobirà.

Aquesta temporada serà especial per algunes empreses de la comarca ja que celebren els 30 anys de la seva posada en funcionament, com és el cas de Ràfting Llavorsí o Ruber River. Gràcies a un ajut de 60.000 euros de la Fundació La Caixa, aquesta temporada, es realitzaran tasques de neteja al riu per augmentar-ne la seguretat.

Les empreses han pogut començar a treballar gràcies a què el conveni de regulació del cabal de l'aigua de la Noguera Pallaresa que Endesa té firmat amb les empreses del sector, que fixa el 15 de març com la data d'inici de la campanya, es va avançar aquest any al dia 12. Durant el mes de març es dóna la paradoxa que la gent pot seguir practicant esports de neu com l'esquí, l'snow o les raquetes de neu i ho pot combinar amb la pràctica d'esports d'aventura com ara el ràfting, el piragüisme o el barranquisme.

La temperatura aquest dilluns a Llavorsí era de 8ºC però la il·lusió i les ganes de practicar ràfting i els vestits tècnics de neoprè han fet que el descens hagi estat molt gratificant pels escolars. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació