Mapa de pals de cobertura de Catalunya. Foto: Gencat
El conseller de l'
Interior, Jordi Jané, el director del
CAT112, Federic Adan, i el president de la
Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino, han presentat a Lleida el
mapa de cobertura destinat als excursionistes que vulguin saber els llocs del seu recorregut on no hi ha cobertura de mòbil i quin són els punts més pròxims on s'hi que n'hi ha, en cas que hi hagi una emergència i calgui trucar al 112.
A Catalunya, un 13% del territori no té cobertura. Per aquest motiu, el departament d'Interior, amb la col·laboració de la Federació d'Excursionistes de Catalunya ha col·locat des del 2012 194 pals de cobertura, principalment en zones de Barcelona i Girona, que senyalitzen el punt on hi ha cobertura. A més, cada pal té un codi que permet a emergències localitzar el punt exacte. Està previst que les pròximes setmanes es col·loquin 200 pals més a Osona i els pròxims mesos les Terres de l'Ebre.
A Lleida encara no hi ha cap pal de cobertura però està previst a l'abril signar un conveni de col·laboració per començar a instal·lar pals de cobertura al
Parc Natural de l'Alt Pirineu, al del Cadí Moixeró i a
Aigüestortes. L'objectiu final del CAT 112 és instal·lar els senyals a totes les vies de senderisme de gran afluència, com ara els Grans Recorreguts (GR) que creuen Catalunya, ubicats en la seva major part en Parcs Naturals i en els gran part dels quals hi ha zones sense cobertura de cap tipus o dèbil.
A Catalunya, en un 15% del territori no hi ha cobertura de telefonia mòbil de cap mena. Per trucar al telèfon d'emergències 112 des d'un telèfon mòbil, cal que al lloc on ens trobem hi hagi cobertura d'alguna companyia, encara que no sigui la que tenim contractada, si no, no és possible trucar al 112.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi