Dimarts, 2 de juliol de 2024

La Diputació de Lleida aposta per les energies renovables

S'aprova intentar aprofitar les infraestructures elèctriques existents abans de construir línies de Molt Alta Tensió (MAT)

ACN 18 de març de 2016 a les 10:08

Imatge d'una votació al ple d'aquest dijous. Foto: ACN


El ple de la Diputació de Lleida celebrat aquest dijous ha debatut i aprovat una moció a favor de potenciar les energies renovables i d'intentar aprofitar sempre les infraestructures elèctriques existents abans de construir línies de Molt Alta Tensió (MAT) com que les que estan plantejades al Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça.

Inicialment la moció impulsada per la CUP amb el suport d'ERC incorporava un rebuig explícit a les MAT, però finalment s'ha retirat la frase per aconseguir el suport de l'equip de govern de CiU. El text també aposta per un model de sobirania energètica per a Catalunya. Ha obtingut el suport de tots els grups excepte C's, que hi ha votat en contra, i PP, que s'ha abstingut.

Després del ple, el president de la Diputació, Joan Reñé, ha destacat que la moció posa en valor el fet de treure el màxim rendiment de les energies renovables per avançar en l'autosuficiència energètica però "sense posicionar-nos en contra de les MAT" perquè, "és evident que l'energia ha d'estar interconnectada, a Catalunya som deficitaris i per tant, la necessitat de les connexions amb França són més que evidents".

En tot cas, Reñé ha insistit que, quan es plantegin, des de la Diputació "estarem al costat del territori perquè no malmetin entorns ni projectes turístics". De moment, ha dit, s'ha volgut posar l'accent en allò que s'està d'acord, que és la promoció de les energies renovables.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació