Dimecres, 3 de juliol de 2024

Previsions d'ocupació turística d'entre el 90 i el 95% per Setmana Santa

La demarcació espera rebre uns 75.000 visitants entre aquest cap de setmana i el Dilluns de Pasqua, la millor dada dels darrers sis anys | Les estacions d'esquí esperen vendre més de 115.000 forfets

ACN 18 de març de 2016 a les 09:14

Tres barques de ràfting iniciant el seu descens aquest dilluns. Foto: ACN


Els establiments turístics lleidatans preveuen una molt bona ocupació durant aquesta Setmana Santa que se situarà de mitjana entre el 90 i el 95% durant el pont que va del Dijous Sant al Dilluns de Pasqua, fregant el complet als allotjaments rurals i als hotels pròxims a estacions d'esquí. Cal tenir en compte que les 11 estacions d'esquí lleidatanes estaran obertes amb bones condicions de neu, fet que se solapa amb l'inici de la temporada d'esports d'aventura.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu que entre el 19 i el 28 de març visitin la demarcació uns 75.000 turistes, que faran 180.000 pernoctacions, un 15% més que el mateix període del 2015, la qual cosa suposa la millor dada dels darrers sis anys. L'impacte econòmic que deixaran al territori s'estima que superarà els 30 milions d'euros.

El sector turístic lleidatà encara la Setmana Santa amb optimisme especialment després de les darreres nevades, que contrasten amb la manca de neu de l'inici de la temporada. A la vegada, la recta final de la campanya de neu coincideix enguany amb el tret de sortida de la temporada de turisme actiu i d'esports d'aventura, que va arrencar el cap de setmana passat, segons ha destacat el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre. 

Així, si la meteorologia acompanya com es preveu passaran per la demarcació de Lleida entre aquest cap de setmana i el Dilluns de Pasqua uns 75.000 turistes –un 15% més que al 2015-, que faran unes 180.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat, sense comptar apartaments, refugis i segones residències. La majoria dels visitants seran catalans o de la resta de l'Estat. El Patronat estima que l'impacte econòmic que deixaran al territori superarà els 30 milions d'euros, també un 15% més que l'any passat. Alegre ha remarcat que si es compleixen aquestes previsions, seran les millors dades de Setmana Santa dels darrers sis anys a Lleida. 
 

Les estacions d'esquí pallareses estan en plenes condicions. Foto: Skipallars


Els establiments de turisme rural del conjunt de la demarcació esperen arribar a la plena ocupació entre el Dijous Sant i el Dilluns de Pasqua, mentre la resta de setmana l'ocupació serà d'entorn al 50%. Quant als hotels més pròxims a les estacions d'esquí, l'ocupació rondarà el 95% del 24 al 28 de març i serà inferior els dies previs, d'entre el 40 i el 70%, en funció de la zona. Durant la Setmana Santa obriran la meitat dels 61 càmpings lleidatans que assoliran durant el pont entre el 95 i el 100% d'ocupació, pel que fa a bungalous i mòbils homes, i d'entorn al 60% en la modalitat d'acampada. La resta de setmana l'ocupació serà del 70 i d'entre el 30 i el 40%, respectivament, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Les 11 estacions d'esquí de Lleida esperen vendre més de 115.000 forfets

Les nevades de les darreres setmanes permetran que les 11 estacions d'esquí lleidatanes funcionin a ple rendiment oferint 480 quilòmetres esquiables durant la Setmana Santa, durant la qual esperen vendre més de 115.000 forfets, un 30% més que els 82.000 del mateix període del 2015. La Setmana Santa servirà com a colofó final de la temporada de neu, tot i que la majoria d'estacions d'esquí alpí preveuen cloure la temporada el pròxim 3 d'abril. 

Per la seva part, les empreses de turisme actiu confien superar els 30.000 serveis durant aquests dies, amb més d'un 80% d'ocupació. El sector oferirà un 5% més d'activitats que l'any passat. El director del Patronat ha atribuït en part a la recuperació econòmica l'increment de turistes que s'esperen a la demarcació per Setmana Santa però també ha remarcat que en aquest període pren força el turisme d'interior i no només el vinculat a la neu o als esports d'aventura. 

Cal recordar que el comitè d'empresa de Skipallars ha convocat una vaga entre els dies 25 i 27 de març, en plena campanya de Setmana Santa. La pantilla denuncia que l'empresa s'ha negat a negociar el Conveni de Turisme i Explotacions de Muntanya i a convocar la mesa negociadora.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació