Dimecres, 3 de juliol de 2024

Visites guiades al conjunt modernista Casa Mauri aquesta Setmana Santa

Es tracta d'un dels conjunts modernistes civils més importants del Pallars Jussà

Redacció 19 de març de 2016 a les 10:00

Casa Mauri és seu de l'ajuntament. Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà


L'Ajuntament de la Pobla de Segur farà visites guiades al conjunt modernista de Casa Mauri aquesta Setmana Santa a les 13:00h, del 19 al 27 de març, tots els dies excepte el diumenge dia 20. No és necessària la reserva prèvia. La visita és d'aproximadament una hora de durada i és apta per qualsevol tipus de públic per un preu de 2 € per persona.

La Pobla de Segur disposa d'un dels conjunts modernistes civils més importants del Pallars Jussà, que inclou l'actual oficina de turisme -la primera oficina de turisme oberta de tota la província de Lleida i antic garatge de la família Mauri-, el Molí de l'Oli de Sant Josep -actual sala polivalent i arxiu municipal-, i Casa Mauri -palauet- residència modernista, actual seu de l'Ajuntament.

Tots els edificis daten de principis de s. XX (1905-1907). És per aquest motiu i per la seva rellevància que des de l'oficina de turisme, a partir de Setmana Santa oferiran visites guiades per tot el conjunt modernista amb un calendari anual, on no caldrà fer reserva prèvia, a excepció dels grups més nombrosos.

Durant la visita es destacaran els detalls arquitectònics i dels mosaics dels edificis, la història de Ramon Mauri, que fou qui va construir els edificis, i explicarem tot el procés que va viure fins a l'actualitat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació