Dimecres, 3 de juliol de 2024
Vaga

La plantilla d'Espot i Port Ainé desconvoca la vaga prevista per Setmana Santa

Els treballadors asseguren que són conscients del greu perjudici que provocaria l'aturada a la comarca

ACN 20 de març de 2016 a les 11:30
La plantilla de les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé, al Pallars Sobirà, ha decidit desconvocar la vaga prevista per aquesta Setmana Santa. Els treballadors dels complexos pallaresos de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) asseguren que són conscients del greu perjudici que provocaria l'aturada a la comarca just en el moment àlgid de la temporada i amb reserves superiors al 90%. La decisió s'ha pres en una assemblea que s'ha fet aquest diumenge a les vuit del matí. De moment no tenen previst convocar noves mobilitzacions a curt termini a l'espera que després de Setmana Santa Ferrocarrils accepti tornar a negociar el conveni.

Cal recordar que aquest dissabte els alcaldes del Sobirà es van reunir d'urgència davant la preocupació generada per la convocatòria de vaga, que hauria tancat les estacions entre el 24 i el 27 de març. Ajuntaments, consell comarcal i sector hoteler van reclamar un esforç a empleats i empresa per evitar una aturada que hauria pogut tenir un gran impacte en l'economia de la comarca.

Segons ha explicat l'alcalde de Soriguera i membre del comitè d'empresa d'SkiPallars, Xavier Pedemonte, la decisió no ha estat unànime. "Hi ha hagut discussió, ha estat difícil, i jo personalment he apostat per la desconvocatòria a contracor, però al final hem de ser coherents i responsables amb el context i l'entorn en què ens trobem".

En aquest sentit, ha comentat que "a nivell de neu estem en el millor moment de la temporada, sonen campanes que de moment els resultats de la campanya són positius i hem entès que potser el perjudici -de la vaga- era més gran del que en podríem treure", per tant, "al final per un sentit de comarca hem decidit desconvocar i no perjudicar més a terceres persones i entitats".

De fet, el comunicat de desconvocatòria elaborat pel comitè després de l'assemblea especifica que "l'únic motiu que ens ha portat a prendre aquesta decisió és el fet de no voler perjudicar més encara l'economia de la comarca i alliberar tota la tensió acumulada aquests darrers dies en el nostre entorn i l'entorn de les estacions".

Els treballadors exigeixen recuperar entre un 8 i un 10% del salari que han perdut des del 2011, quan Ferrocarrils va congelar sous i va aplicar les retallades que, com a empresa pública, li van imposar l’Estat i la Generalitat. Pedemonte ha deixat clar que les reivindicacions continuen sobre la taula: "hem perdut una batalla però la guerra segueix perquè el conveni continua estant per negociar i continuem creient que ens mereixem la recuperació salarial que reclamem".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació