Dilluns, 8 de juliol de 2024

Doble victòria cap a la permanència

El Tremp venç el Collblanc a casa (79-58) i a Sant Ignasi en partit aplaçat (57-62)

Jordi Ubach 18 d'abril de 2016 a les 10:12

El Tremp va superar clarament el Collblanc a casa. Foto: Felip Bacardit

Doble pas del Natural Optics Pallars Tremp cap a la permanència a Tercera Catalana. Els trempolins afrontaven dos partits transcendentals aquest cap de setmana; davant un rival directe, el Collblanc, i a Sant Ignasi, en partit aplaçat corresponent a la jornada 24. Tots dos partits van ser saldats amb victòria, un pas gairebé definitiu per mantenir-se, un any més i ja seran tretze de manera consecutiva, a la Tercera Catalana.

Remuntada a Sant Ignasi

El primer triomf va arribar en el partit aplaçat, jugat divendres a la nit al col·legi Sant Ignasi de Barcelona, on els trempolins van vèncer per 57-62. Tot i el mal inici (14-2 al minut 5), els pallaresos no van perdre mai la cara al partit i van seguir fent el seu joc a pesar de l'encert local. L'avantatge dels barcelonins es va mantenir fins el descans (38-26).

A la represa, i després d'un parcial de 4-0 amb què els de Sarrià aconseguien el màxim avantatge (42-26), el Tremp va reaccionar amb un parcial de 6-16, amb el que s'arribava a la fi del tercer quart amb un marcador de 48-42. Els últims 10 minuts van ser clarament trempolins, amb un rival que es diluïa físicament per moments, rendit a l'encert visitant.

Victòria clara davant el Collblanc

L'endemà l'equip tenia una prova de foc davant el Collblanc, rival directe a la classificació. El Tremp, entrenat per Oriol Ubach per l'absència de Miquel Murgó, va sortir endollat des del minut 1 per situar-se damunt en el marcador, una renda que no deixaria fins el final del partit. Els avantatges van ser sempre superiors als 10 punts, i en cap moment va perillar la victòria local.

Amb aquests dos triomfs, el Natural Optics Pallars se situa 9è amb 14 victòries i 13 derrotes i deixa el Collblanc, equip que marca la promoció de descens, a dos victòries més l'average, a falta de només quatre jornades pel final de la competició. Els trempolins només necessiten una victòria per certificar definitivament la permanència. La primera oportunitat, el dia de Sant Jordi a Barcelona, a la pista del Sese B.