Dilluns, 22 de juliol de 2024

​75 joves de Tremp participen en sessions per a prevenir l'abús d'alcohol

Projecte Home porta a terme xerrades sobre prevenció dins una campanya engegada pels ajuntaments de Tremp i la Pobla de Segur

Redacció 19 d'abril de 2016 a les 17:18

Restes del "botellot" en un carrer, en imatge d'arxiu. Foto: Cedida


Fins a 75 joves de Tremp han participat els darrers dies en sessions de prevenció sobre l'abús d'alcohol i el fenomen del "botellot". Els participants són alumnes de secundària dels centres escolars de la població i han rebut aquesta xerrades de part de Projecte Home Catalunya, entitat que treballa en la prevenció i el tractament de les addiccions i que té una delegació a la capital del Pallars Jussà.

Les xerrades formen part d'un projecte engegat pels ajuntaments de Tremp i la Pobla de Segur, amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Jussà, per a treballar amb els joves el consum d'alcohol a la via pública. L'objectiu és que els estudiants siguin conscients dels efectes que l'abús d'alcohol pot provocar a nivell de salut com també les conseqüències que fer "botellot" té en forma de desperfectes de la via pública, soroll per als veïns, etc. A banda d'aquestes sessions, la campanya inclourà altres accions com ara la creació d'una taula de salut amb professionals de diversos sectors per tal d'anar seguint aquesta problemàtica durant els propers anys.

Des d'octubre de 2014, Projecte Home Catalunya compta amb el Servei d'Atenció de les Addiccions a Lleida, un punt d'atenció que des de Tremp ofereix ajuda a les persones amb addiccions de les comarques lleidatanes, amb especial atenció a l'àrea pirinenca. En aquest temps, el servei ha atès a més de 60 persones amb problemes de drogodependències.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació