Dimecres, 3 de juliol de 2024

​Llimiana i Esterri d'Àneu, entre les deu localitats més boniques de Lleida

Diverses localitats de les Valls d'Àneu figuren en la llista que elabora la Cambra de Comerç

Redacció 26 d'abril de 2016 a les 09:45

Postal d'Esterri d'Àneu. Foto: Turisme Valls d'Àneu


Llimiana i Esterri d'Àneu -aquest darrer en representació de les Valls d'Àneu- són dos dels municipis més bonics de la demarcació segons la Cambra de Comerç de Lleida, en un rànquing de localitats en les que també s'hi inclou Guimerà, Àger, Olius, Nalec, Sant Guim de la Plana, La Pobla de Cérvoles, Martinet de Cerdanya o Taüll (entre altres localitats de la Vall de Boí). Així ho publicava el passat diumenge el diari El País.

L'Àrea de Turisme de la Cambra de Comerç singularitza en Esterri d'Àneu l'atractiu de les Valls d'Àneu, tot i que reconeix que és impossible triar entre els diversos pobles de les Valls, per tant Esterri és el municipi representatiu "ja que és el vertader centre social i cultural de les Valls". D'Esterri en destaca que és "un poble de tradició mil·lenària que data de l'any 839 i on és d'obligada visita l'antiga i l'actual església de Sant Vicenç, el pont romànic, el barri vell o l'ecomuseu de les Valls d'Àneu".

"Les seves festes majors són el 22 de gener i el 8 de setembre i en totes dues festivitats encara es conserva el ball de l'esquerrana, una dansa popular que tan sols es balla a la localitat. Esterri és d'aquells poblets de muntanya que cal visitar", conclou.
 

El poble de Llimiana, al Pallars Jussà. Foto: Gustau Erill


De Llimiana destaca que "fa de balcó a la serra del Montsec i domina la Noguera Pallaresa". Un dels atractius de Llimiana, segons la Cambra de Comerç, és la seva església, dedicada a Santa Maria de la Cinta, "que conserva absis romànics", així com "les vistes impressionants al castell de Mur, Guàrdia i al pantà de Terradets".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació