Dimecres, 3 de juliol de 2024

​ERC denúncia la gestió de l'aigua del riu Noguera de Vall Ferrera

Culpen a la companyia Endesa que a l'estiu deixen "un cabal insuficient per al reg agrícola"

Redacció 13 de maig de 2016 a les 08:14

El Noguera de Vallferrera, dimarts, baixant amb força. Foto: Mercè Adrian


El grup d'ERC del municipi d'Alins ha aprofitat els últims episodis de pluges i de crescudes dels cabals al Pallars per denunciar la "mala gestió" que la companyia Endesa fa de l'aigua del riu Noguera de la Vall Ferrera. ERC assegura que a través d'un túnel s'emporta l'aigua cap a la Vall de Cardós per a la seva gestió hidroelèctrica, deixant d'aquesta manera un cabal insuficient per al reg agrícola durant la temporada d'estiu.

Esquerra ha manifestat en un comunicat que "és dubtós també que es respecti el cabal ecològic del riu". En contrapartida, argumenten que quan baixa ple, el túnel es tanca i s'aboca tota l'aigua cap a la Vall Ferrera provocant, sovint, danys. L'agrupació municipal diu que l'Ajuntament d'Alins "no percep cap compensació" per cedir aquesta aigua i creu que hauria de ser el Parc Natural de l'Alt Pirineu qui vetllés per a la bona gestió dels rius.

ERC denuncia també que les lleres del riu estan molt brutes de vegetació i en culpa a "les diferents administracions que no es posen d'acord en netejar-les". Recorden les riuades del 2013 i diuen que "s'hauria d'haver après dels errors".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació