Dimecres, 3 de juliol de 2024

​Les Valls d'Àneu impulsen el turisme d'estiu amb l'ós com a reclam

A partir del juny s'hi engegaran activitats per a tots els públics per promoure el territori

Redacció 19 de maig de 2016 a les 13:09

Activitats al voltant de l'ós a les Valls d'Àneu. Foto: Consorci Turisme Valls d'Àneu


L'ós ja s'ha convertit en un reclam turístic a les Valls d'Àneu, territori on s'alliberarà properament un nou exemplar, vint anys després de la seva reintroducció al Pirineu. Diferents establiments turístics de la zona ja han començat a programar activitats relacionades amb l'ós bru. Entre elles, s'estan preparant itineraris familiars per trepitjar el territori de l'ós i per conèixer el seu habitat, per descobrir l'espècie i les seves costums.

Altres activitats familiars combinen el coneixement de la fauna a través dels seus rastres i de les flors i papallones del país de l'ós així com l'observació nocturna d'estels amb el pretext de les osses major i menor com a centre del cel nocturn. També estan previst un recorregut alpí per a turistes més avesats a forts desnivells. Segons explica el president del Consorci de les Valls d'Àneu, Carlos Cortina, "la nostra intenció és potenciar un model de turisme sostenible, basat en el respecte a un animal que viu en aquest territori i per això l'eix de qualsevol activitat ha de ser la pedagogia i la sensibilització".

Aquestes activitats xoquen amb l'opinió dels ramaders del Pirineu, que aquest dimecres s'han manifestat a Tremp pels danys que els causa als seus ramats la fauna salvatge, com els voltors o l'ós bru. Els ramaders volen demanar explicacions a la consellera d'Ensenyament pels tallers sobre l'ós bru que s'estan desenvolupant a les escoles del Pirineu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació