Dilluns, 22 de juliol de 2024

Uns 800 escolars de final de curs visiten setmanalment el Pallars Sobirà

Els esports d'aventura, les visites culturals i les excursions, entre les activitats més sol·licitades

Jordi Ubach 31 de maig de 2016 a les 10:16

Alumnes atenent les indicacions abans de fer ràfting. Foto: Àssua Viatges


Que el Pallars Sobirà és una destinació turística per excel·lència, és conegut per tothom. I no ho és menys pel col·lectiu d'estudiants d'arreu de Catalunya i de l'Estat espanyol, que aquests dies omplen la comarca per realitzar diferents activitats programades en els viatges de final de curs. Els mesos de maig i juny acostumen a ser els que generen més afluència d'estudiants a les activitats i visites culturals de la comarca. Es tracta d'estudiants que provenen de tot Espanya, majoritàriament de la Comunitat Valenciana, Madrid, Canàries, Euskadi, Andalusia i Catalunya.

Es calcula que al voltant d'uns 800 estudiants visiten cada setmana la comarca. Setmanes plenes d'activitats organitzades per touroperadors especialitzats en aquest tipus de viatges de final de curs. Segons l'agència Àssua Receptiu Turístic, entre les més sol·licitades destaquen les excursions amb Jeep i senderisme al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el ràfting per la Noguera Pallaresa, el Parc Acrobàtic i Multiaventura, les excursions a cavall o el barranquisme, seguit del paintball, els circuits de quads o el caiac.
 

Escolars fent una activitat al Parc Multiaventura. Foto: Àssua Viatges


També hi tenen lloc les visites culturals, com les que es fan a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i els seus tallers tradicionals. A banda de l'Ecomuseu, destaquen les visites al Museu dels Pastors de la Vall d'Àssua i als salins de Gerri de la Sal.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació