Dimecres, 3 de juliol de 2024

Presenten la Setmana de la Mobilitat Sostenible a l'Alt Pirineu i Aran

Enguany se celebrarà del 16 al 22 de setembre sota el lema "Mobilitat Intel·ligent. Economia Potent"

Redacció 26 de maig de 2016 a les 12:48

La trobada va tenir lloc a l'ICGC de Tremp. Foto: ATM Lleida


L'Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de l’Àrea de Lleida va presentar ahir a ajuntaments i consells comarcals de l’Alt Pirineu i Aran les activitats que podran fer durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que enguany se celebrarà del 16 al 22 de setembre sota el lema "Mobilitat Intel·ligent. Economia Potent". L'objectiu de l'ATM de Lleida és agilitzar i facilitar als municipis la seva posada en funcionament i resoldre les qüestions tècniques i operatives que puguin sorgir.

En el transcurs de l’acte, que va tenir lloc a la seu de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) a Tremp, la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, i la directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat, Maria Dolors Tella, van animar els assistents a participar en la Setmana i a implicar el màxim d’entitats del territori en aquesta iniciativa, que van definir de "transversal" per les implicacions que la mobilitat té sobre la salut, el medi ambient, l'educació i el benestar dels ciutadans.

Entre les activitats que s’han proposat als ajuntaments destaca la recuperació del Dia sense Cotxes, que a Europa se celebra el 22 de setembre. L’objectiu d’aquesta iniciativa, consistent en el tall d’un vial o àrea al trànsit motoritzat, és conscienciar la població de la importància de disminuir la pol·lució en els nuclis urbans i dels avantatges que això comporta pel medi ambient i la salut.

A banda, es mantenen les activitats estrelles de la Setmana com són les caminades (saludables, culturals, verdes o escolars) i les pedalades. El departament de Territori i Sostenibilitat ofereix als municipis unitats mòbils de vigilància de contaminació atmosfèrica i l’equipament tècnic pel control de vehicles bruts, així com visites guiades a les estacions de vigilància i previsió de la contaminació atmosfèrica de Sort i Sant Esteve de la Sarga.

En el transcurs de la sessió també es va presentar la campanya de comunicació que recolzarà i donarà difusió a les accions generals de la campanya i aquelles específiques que faci cada municipi. El seguiment de la Setmana a les xarxes socials es podrà fer amb l’etiqueta #mobilitat2016.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació