El projecte es durà a terme del 17 al 19 de juny. Foto: Casa Masover
"
Benvinguts a pagès" és un projecte de la
Generalitat de Catalunya i
Fundació Alícia per posar en valor els productes de proximitat i fomentar el turisme d’interior així com el gust per la gastronomia local i la cultura agroalimentària. Es durà a terme el cap de setmana del 17 al 19 de juny i més de 200 explotacions agrícoles i ramaderes de Catalunya obriran les seves portes per acostar al gran públic el coneixement d'on surt allò que mengem, tastar-ho i comprar-ho en origen.
Compta amb la complicitat de restaurants i allotjaments que també fan la seva oferta especial vinculada al territori i als productes de proximitat, i tant el Pallars Jussà com el Pallars Sobirà en tenen una representació destacada, amb una oferta que inclou nou explotacions, catorze restaurants i vint-i-set allotjaments, a banda de diferents activitats complementàries.
Entre les activitats complementàries per al cap de setmana trobem la possibilitat d’elaborar llonganisses amb Badia Xarcuters de Tremp, conèixer com s'elabora la girella amb Carns Bastús, la visita a la fàbrica de Licors Portet a La Pobla de Segur o la baixada de falles del mateix dia 17 a la nit també a la Pobla. Pel que fa al Sobirà, s'inclou un tast dels formatges Tros de Sort i un taller de feltre amb llana d'ovella xisqueta, on es podrà conèixer el món Xisqueta.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi