Dimecres, 3 de juliol de 2024

El nombre de turistes que visiten Mont-rebei creix un 40% en dos anys

El volum de visitants deixa un impacte econòmic de tres milions d'euros a la zona

Redacció 1 de juny de 2016 a les 10:30

El congost de Mont-rebei és un dels paratges naturals de moda a la demarcació de Lleida. L'indret, desconegut per la majoria de la població durant anys, ha agafat una volada en els darrers temps que es tradueix en un creixement meteòric del nombre de visitants que acudeixen al congost. 

Del 2013 al 2015, el nombre de turistes que han visitat aquest espai ha augmentat gairebé un 40% passant dels 51.127 fa tres anys a 84.614 l'any passat segons dades de la Fundació Catalunya-La Pedrera, propietària de la part catalana del congost.
 
En l'informe de l'entitat també s'hi detalla que l'increment del nombre de turistes va acompanyat d'un impacte econòmic que arriba als tres milions d'euros, uns diners que reverteixen especialment en cases rurals, hotels i restaurants de les localitats properes a la zona.

La "moda" de Mont-rebei ha generat una reflexió en el món local, que demana diners per arreglar vies i camins i, alhora, posa sobre la taula l'opció de limitar el nombre de visitants si continua l'augment de turistes.

Nou espai interpretatiu

La Fundació Catalunya-La Pedrera ha presentat La Masieta, el nou punt d’atenció al visitant del Congost de Mont-rebei. L’increment de visitants en els darrers anys ha comportat la millora del punt d’informació existent, rehabilitant les restes d’una antiga masia. A més, ha ordenat les places de pàrquing amb l’objectiu de preservar els valors naturals i de conservació del darrer gran congost del país en estat quasi intacte, però que es pot travessar per un camí de ferradura excavat a la roca amb passamans i miradors que permeten gaudir del manera molt espectacular d’aquest indret.

L’interior de la Masieta acull un petit espai interpretatiu del congost i del seu entorn. Així, es mostra aquest magnífic indret des de diverses vessants: la flora i fauna característica; la seva formació geològica i la presència històrica de dinosaures, l’empremta humana amb el jaciment de Los Altimiris o la Cova Colomera... Un lloc per sentir-se acollit, informat i arrecerat, si cal, mentre es decideix la ruta sobre un plànol de la zona.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació