Dilluns, 22 de juliol de 2024

Mor ofegada una noia mentre practicava barranquisme a Gurp

Una crescuda sobtada del nivell de l'aigua ha sorprès una vintena de persones al barranc de les Gorges de Gurp | Nou barranquistes han hagut de ser rescatats amb helicòpter pels equips d'emergències

Jordi Ubach 4 de juny de 2016 a les 17:29

L'helicòpter d'emergències dirigint-se a l'Hospital de Tremp. Foto: Jordi Ubach


Una noia de 24 anys i veïna de Blanes ha mort ofegada aquest dissabte a la tarda mentre practicava barranquisme al barranc de les Gorges de Gurp, al terme municipal de Tremp. Els Bombers de la Generalitat han treballat durant més de tres hores en el rescat de la víctima, i del seu company, que ha hagut de ser evacuat a l'Hospital del Pallars de Tremp amb una crisi d'ansietat. La víctima mortal ha estat arrossegada per la força del riu, i els serveis d'emergències no han pogut fer res per salvar-li la vida. 

Els Bombers també han informat de l'evacuació amb helicòpter de nou persones més, que també havien quedat atrapades en una situació precària en diferents zones del barranc. Segons sembla, una crescuda sobtada del nivell de l'aigua, provocada per una important tempesta que ha caigut durant el dia d'avui a la zona, hauria sorprès un total de vint-i-un barranquistes.
 

La forta tempesta d'aquesta tarda al poble de Talarn, molt proper al barranc de Gurp. Foto: Josep Vives


Els Bombers han rebut l'avís poc abans de tres quarts de quatre de la tarda i han desplaçat fins al lloc dels fets l'helicòpter amb la unitat de rescats de muntanya. També han participat en el rescat tres dotacions terrestres dels Bombers, un altre helicòpter del SEM i tres ambulàncies, a banda de diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra. 

Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) davant dels possibles efectes de les pluges intenses previstes per avui i demana molta prudència a l'entorn de les lleres dels rius, rieres, barrancs, i prendre especial precaució en les activitats de muntanya durant el fenomen de pluja intensa i en els moments posteriors.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació