Presentació a la sala de plens del Consell Comarcal. Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà
Aquest dimarts s’ha constituït a la sala de plens del Consell Comarcal la Taula de Salut Mental del Pallars Jussà en la que hi han participat representants dels diferents organismes implicats com la Delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, la delegació Territorial del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, la delegació Territorial del Departament de Salut a Lleida, la delegació del Departament d’Ensenyament, entre d’altres.
La Taula de Salut Mental del Pallars Jussà estarà formada pel
Consell Comarcal del Pallars Jussà, conjuntament amb els diferents representants del Departament de Salut, el Departament de Treball, Afers Socials i família i el Departament d'Ensenyament amb la implicació dels agents del territori en salut mental, entitats del tercer sector, federació de salut mental de Catalunya, associació de persones amb problemes de salut mental, entre d’altres.
Aquest òrgan, ha de ser un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’atenció integral de la salut mental del territori, en un marc de cooperació amb tots els agents implicats.
És en aquesta línia, que el Consell Comarcal està treballant en el marc del projecte "Treball a les 7 comarques", impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del SOC i cofinançat pel Fons Social Europeu, definint l’estratègia per a avançar cap a una oferta integral, estructurant l’organització d’una xarxa de serveis que afavoreixi la promoció de l’autonomia personal, la prevenció de la dependència i una millor resposta a les situacions de cronicitat.
Aquest projecte s’emmarca en les propostes i eixos estratègics que es plantegen des de diferents marcs autonòmics, entre ells el Pla Director de Salut Mental i Addiccions, el Pla Integral de Salut Mental i Addiccions i el Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària. En ells s’assenyala la importància del treball transversal entre àmbits i dispositius, la implicació i participació de les persones afectades i de les seves famílies.
D’altra banda, en la seva intervenció el president del Consell Comarcal, Constante Aranda, ha destacat que la salut mental és una prioritat per al territori, per a la comarca i que s’ha de continuar treballant amb el desenvolupament de polítiques locals en salut mental per a què esdevingui un model que incorpori el concepte d’apoderament i recuperació, de ciutadania, de participació i inclusió.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi