Dimecres, 3 de juliol de 2024

El Pallars forma part de la nova campanya de Turisme de Catalunya

El barranc de l'Infern, el congost de Collegats i el descens en ràfting per la Noguera Pallaresa formen part d'una de les cinc experiències catalanes que es mostraran al món | Els clips promocionals han estat dirigits pel cineasta Cesc Gay

Jordi Ubach 10 de juny de 2016 a les 17:01

L'acampada a Baix Pallars, el Barranc de l'Infern i el ràfting a la Noguera Pallaresa són algunes de les noves imatges que serviran per promocionar Catalunya al món. El conegut director de cinema, Cesc Gay, ha estat l'encarregat de dirigir la nova campanya de Turisme de Catalunya, que s'ha presentat aquest divendres. Sota el nom "Catalunya és casa teva", la campanya s'ha dividit en cinc clips gravats en diferents indrets del país i on es poden veure diverses experiències que es poden viure en primera persona.


Una d'aquestes cinc experiències té el Pallars com a principal protagonista. S'hi combina la pràctica dels esports d'aventura a la Noguera Pallaresa, representats amb el ràfting, i el descens del Barranc de l'Infern, al congost de Collegats. Dos activitats que arriben després que els protagonistes del clip hagin acampat en un preciós camp pallarès. La pàgina oficial de la campanya descriu l'experiència que Cesc Gay ha imaginat viure al Pallars en un text que compartim íntegre a continuació.
 

El Pallars, protagonista de la nova campanya de Turisme de Catalunya. Foto: Turisme de Catalunya



El barranc: la gran aventura dels Pirineus de Catalunya

Posa’t a prova als Pirineus. Et proposem fer una aventura combinada: dormir en un campament de muntanya, baixar les aigües de la Noguera Pallaresa i fer un barranc que promet, el de l’Infern. T’animes a ser un aventurer al Pallars?

S’aixeca el dia al Baix Pallars. És un dia assolellat. La muntanya és verda, d’un verd intens característic de la primavera. De fons se sent la remor del riu Noguera Pallaresa. Baixa alt de cabal perquè és època de desgel. T’aixeques després de dormir sota els estels en un campament de muntanya, format per grans tendes amb tot el comfort, plantades expressament per a l’ocasió. És el moment de fer un cafè i començar un dia d’aventura.
 

El Pallars, protagonista de la nova campanya de Turisme de Catalunya. Foto: Turisme de Catalunya


El moment de fer ràfting

Primera parada: el Congost de Collegats. És el pas natural entre el Pallars Jussà i el Sobirà. Un congost de 5 km que el riu Noguera Pallaresa ha obert a la muntanya. És el moment que et col·loquis el neoprè, el salvavides i el casc perquè estàs a punt de baixar la Noguera Pallaresa, un dels millors rius per fer-hi ràfting. Té prou aigua sis mesos l’any i més de 40 km navegables, amb zones de ràpids i aigües tranquil·les que s’alternen. Trobaràs punts més complicats, però els monitors t’ajudaran a remar per evitar els ràpids. Tot i que no voldràs treure els ulls de l’aigua, aixeca la mirada i observa el paisatge.
 

El Pallars, protagonista de la nova campanya de Turisme de Catalunya. Foto: Turisme de Catalunya


Baixa el Barranc de l’Infern

Els noms mai són una casualitat i tampoc ho deu ser en el cas del Barranc de l’Infern. És un dels més espectaculars dels Pirineus, de dificultat mitjana, amb parets de més de 100 m i amb una cova a meitat de camí. Primer hauràs de travessar el riu al seu pas per Collegats. Després de 30 minuts de pujada s’arriba a la capçalera del barranc, moment en què has de revisar que portes tot el material. Comença l’aventura: 4 ràpels , tobogans, ressalts, tot serà un camí de salts, de nedar i de pujar i baixar. Arriba el final del dia. L’aventura dels Pirineus ha valgut la pena?
 

El Pallars, protagonista de la nova campanya de Turisme de Catalunya. Foto: Turisme de Catalunya

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació