Dilluns, 22 de juliol de 2024

La «Pubilla» de «La Masovera», millor cervesa artesanal de blat segons l'ABC

La cervesa trempolina, feta amb llúpols plantats al Pallars Jussà, s'adjudica el primer "Premi ABC a la Millor Cervesa Artesana"

Redacció 17 de juny de 2016 a les 09:54

Les cerveses guardonades en la primera edició del concurs. Foto: ABC


La cervesa artesana "La Pubilla" de La Masovera de Tremp, feta amb el llúpol pallarès de Catalana de Llúpol i blat dels Masos de Llimiana, s'ha endut el Premi ABC a la Millor Cervesa Artesana en la categoria de Blat. El jurat, format per prestigioses personalitats dins el món cerveser, ha valorat de la cervesa pallaresa el fet de "ser un exemple perfecte de l'estil i posseir un bon cos, així com neteja d'aromes". Amb aquest guardó, "La Pubilla" ha obtingut un segell commemoratiu que podrà afegir a les seves ampolles com a símbol de distinció i qualitat.

El jurat ha estat format per Mateo Sanz, cerveser de la Fàbrica San Frutos i propietari de l'editorial Ediciones Cervezeras, a més de membre d'altres jurats de cerveses artesanes en països com el Japó i Brasil; el gran mestre cerveser Bob Maltman; David Novaes, soci fundador de La Tape, local de referència pel que fa a cerveses artesanes a Madrid, i Carlos Maribona, crític gastronòmic del diari ABC.

En total es van presentar al concurs una trentena de cerveses d'arreu de l'Estat espanyol, com Aragó, Extremadura, Madrid, Navarra, Múrcia, Castella i Lleó, Toledo, Guadalajara o Catalunya. Les cerveses es van repartir en les diferents categories del concurs: Pilsen, Blat, Pale Ale, IPA, Stout i Estil Lliure (que va quedar deserta). La totalitat de les cates es va dur a terme a cegues.
 

Etiqueta de La Pubilla de La Masovera. Foto: La Masovera


La resta de cerveses guanyadores han estat la Dolina Estilo Kölsch en la categoria Pilsen, la Domus Aurea en la categoria Pale Ale, l'Arriaca IPA en la categoria IPA i la Ninfa Domus Triple Negra en la categoria Stout. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació