Dissabte, 2 de novembre de 2024

​Tremp dóna el tret de sortida a la 24a edició de la Universitat d'estiu

Tremp ofereix enguany cinc cursos de la Universitat d'estiu

Redacció 18 de juny de 2016 a les 12:19

La Conca de Tremp, protagonista del primer curs de la Universitat d'estiu. Foto: UdL


Un curs sobre la geologia de la Conca de Tremp-Montsec, que ha començat aquest dissabte a la capital del Pallars Jussà, ha donat el tret de sortida a l'edició d'enguany de la Universitat d'estiu de la UdL. Una dotzena de persones observaran i estudiaran in situ durant dos dies, les morfologies i característiques dels sòls de la zona en relació al paisatge actual, així com la seua evolució en funció dels paleoclimes.

Aquest curs, que du per títol "La Geologia i la Interpretació dels Sòls per la Comprensió del Paisatge: Bases pel Geoparc de la Conca de Tremp-Montsec", és la continuació d'un altre que es va fer l'any passat amb els objectius de presentar els sòls com una eina útil en els estudis del Quaternari en un recorregut al llarg de les Nogueres i fins a l'ambient atlàntic de la Val d'Aran. 

Tremp, que acollirà un total de cinc cursos enguany, enceta així la 24ena edició de la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida. Tot seguit, començaran els cursos virtuals (a partir del 27 de juny) i els de Llengües a l'Estiu (a partir del 29 de juny), que donen la possibilitat d'aprendre anglès, italià, rus i xinès. 

A data d'avui, ja s'han inscrit més de 440 persones en la seixantena de cursos que s'ofereixen i que tindran lloc en onze localitats diferents: Lleida (23), La Seu d’Urgell (7), Tremp (5), Les Borges Blanques (1), Granadella (1), Agramunt (1), Igualada (2), Arbeca (1), el Pont de Suert (1), Balaguer (2) i Os de Balaguer (1) des d'ara i fins el 22 de juliol. L'Oficina de la Universitat d’Estiu segueix matriculant, ja que la inscripció resta oberta fins al dia abans de l'inici de cada curs.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació