Dilluns, 22 de juliol de 2024

Restriccions en el trànsit pel pas del Tour de França pel Pallars

Els ciclistes completaran el 10 de juliol la Bonaigua i el Cantó

Jordi Ubach 21 de juny de 2016 a les 11:50

Mapa de l'etapa que passarà pel Pallars. Foto: Le Tour


El Tour de França passarà enguany pel Pallars. Serà el dia 10 de juliol, en la 9a etapa de la mítica cursa, que prendrà sortida des de Vielha i que acabarà a Arcalís. El fet que caigui en diumenge fa preveure una gran afluència de seguidors del ciclisme a les nostres contrades. L'etapa passarà per vies pallareses, fet que comportarà alguns talls a les carreteres C-28, C-13 i N-260. Els adjuntem a continuació, amb els seus respectius horaris.
 

Horaris dels talls de carretera de l'etapa pallaresa del Tour de França. Imatge: Ajuntament Alt Àneu



Etapa de quatre ports i 184 quilòmetres

La que transcorrerà pel Pallars serà una etapa de més de 180 quilòmetres amb quatre ports de muntanya. La sortida serà des de Vielha, a la Vall d’Aran, amb el gran grup sortint direcció Salardú per fer la primera ascensió del dia, la del port de la Bonaigua, el qual baixaran en direcció a Sort, per fer front en aquest punt a la pujada al port del Cantó. Una vegada superat, el descens els portarà en direcció a Adrall, després la Seu d'Urgell per entrar a Andorra. Així, els ciclistes passaran per poblacions com Escaló, Llavorsí, Rialp o Sort.

L'última vegada que el Tour de França va creuar terres pallareses va ser l'any 1993 durant el transcurs de la 16a etapa, que va unir Andorra i Saint-Lary-Soulan i que es va endur el ciclista suís Tony Rominger. En aquella ocasió, i com ja va passar l'any 1974 en la primera experiència al Pallars, el gran grup també va creuar el Port de la Bonaigua i el Port del Cantó.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació