Dimarts, 2 de juliol de 2024

El Jussà exigeix solucions pel retard del nou tren de la Pobla

Es compleixen dos mesos de l'ajornament del nou servei sense que hi hagi previsions per a la seva estrena | El territori titlla la demora de "llarga", "vergonyosa" i "lamentable" i reclama la seva posada en funcionament per aquest estiu

Jordi Ubach 30 de juny de 2016 a les 14:20

El nou tren, estacionat aquest dimarts a la Pobla de Segur. Foto: Joan Macaya


Dos mesos després del que havia de ser la seva estrena, l'esperat nou servei de la línia de tren Lleida-la Pobla de Segur continua sense tenir una data per a la seva posada en funcionament. Aquesta es va ajornar sine die el passat 27 d'abril al no disposar de l'homologació per poder circular per un tram de 1,9 quilòmetres a Lleida que forma part de la xarxa estatal. Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ho anunciava tres dies abans de l'estrena demanant disculpes a la població, però sense fixar una nova data.

El fet és que l'ajornament ja acumula dos mesos, i això inquieta el territori, des dels seus representants polítics fins als usuaris que normalment utilitzen el tren com a mitjà de transport. El darrer consell d'alcaldes del Pallars Jussà, celebrat aquest dimarts, ha acordat exigir per escrit a la Generalitat, a través del Consell Comarcal, la posada en funcionament dels nous trens durant la primera quinzena del mes de juliol, tenint en compte que s'acosten dies de vacances i, per tant, de visitants a la comarca.  

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, s'ha mostrat molt crític amb el retard del nou servei, que ha titllat de "vergonyós". Aranda creu que "algú s'ha de posar les piles" i que "no ens podem permetre el luxe de passar una temporada d'estiu més sense tren", per l'important pes que té en quan al flux de turistes que visiten les comarques pallareses.

Lluís Bellera, alcalde de la Pobla de Segur, assegura que el retard s'està fent "molt llarg", i que ja hi ha "molts sectors disgustats per les expectatives que s'havien creat". Bellera assegura que els veïns de la Pobla pregunten sobre el tema, i el fet de no tenir una resposta "comença a grinyolar". Bellera lamenta que els projectes lúdics i turístics que estaven previstos per aquest estiu a la comarca han quedat aparcats al no disposar del nou servei de tren.

L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha qualificat el retard de "lamentable". Per Ubach, el més greu és la falta de comunicació entre els ens locals i FGC. "A nosaltres ningú ens ha dit res en aquests dos mesos, ni com a mínim una previsió", assegura, i tem que aquesta manca de comunicació amagui una estrena "més llunyana del que pugui semblar". Ubach reclama una data definitiva i lamenta la decepció que ha ocasionat l'ajornament per les "expectatives" que s'havien dipositat en el nou servei.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, de la seva banda, ha descartat fer declaracions al respecte fins que el servei no es posi en funcionament, sense donar cap previsió per a la seva estrena.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació