Dimecres, 3 de juliol de 2024

L'Acadèmia militar de Talarn entrega els despatxos a 485 nous sergents

El ministre de Defensa ha presidit l'acte i ha dit que la carrera militar defensa els "valors especialment necessaris per la societat d'avui dia"

ACN 4 de juliol de 2016 a les 18:14

Pedro Morenés, passant revista als sergents a l'acadèmia de Talarn. Foto: ACN


L'Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials (AGBS) de Talarn ha entregat els despatxos 485 sergents de la 41a promoció d'ingrés a l'escala de suboficials. En total, han rebut el certificat que els acredita com a sergents un total de 452 homes i 33 dones. El ministre de Defensa en funcions, Pedro Morenés, ha entregat el diploma i ha condecorat al número 1 de la promoció i el conseller d'Interior, Jordi Jané, una rèplica de l'espasa de Jaume I El Conqueridor.

Morenés s'ha dirigit als nous sergents i els ha agraït l'elecció de la carrera i ha afegit que són uns estudis que defensen els "valors especialment necessaris per la societat d'avui dia". El coronel i director de l'acadèmia de Talarn, José Andrés Luján, ha llegit unes breus paraules en nom del Rei Felip VI, exactament les mateixes que va enviar l'any passat als sergents de la 40a promoció.

El text que ha enviat el Rei deia: "Desitjo enviar la meva més cordial enhorabona als sotsoficials que reben, en el dia d'avui, el seu real despatx de sergent a l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials, acte en el qual culminen la seva formació a les acadèmies de l'exèrcit de terra i els meus millors desitjos en l'apassionant repte de servei que a partir d'ara hauran d'afrontar en els seus nous destins". El coronel director ha agraït les paraules del Rei Felip VI i ha manifestat que "representen el principal actiu de l'Acadèmia".
 

Primer pla d'un militar que ha rebut el despatx de sergent. Foto: ACN


Luján s'ha dirigit als nous sergents i ha sentenciat: "heu triat una noble professió, la de les armes, renunciant a fer fortuna i a aspirar a una vida acomodada". Luján ha afegit que "el soldat espanyol sempre s'ha caracteritzat pel seu valor, disciplina i lleialtat" i ha finalitzat dient però que sempre ha esperat dels seus superiors "exemple, valentia i bon tracte". 

Entre tots els soldats el coronel director ha destacat les especialitats tècniques de l'Exèrcit de Terra de les Forces Armades i ha dit que és necessària l'excel·lència en la preparació de tots aquells que tenen la primera responsabilitat del seu manteniment. L'acte militar, que s'ha realitzat a l'esplanada Joan Carles I, sota un sol de justícia amb més de 30ºC, ha comptat amb els honors a la bandera, l'entrega de despatxos, homenatge als soldats difunts, l'himne de l'AGBS, la desfilada militar i el tradicional llançament de gorres enlaire.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació