Dimecres, 3 de juliol de 2024

Sort exposa els motius de l'anul·lació de la revetlla de Sant Joan

En un comunicat, l'Ajuntament assegura que amb l'anul·lació es va voler marcar "un punt d'inflexió" i de "rebel·lia consistorial" per sacsejar actituds o consciències

Jordi Ubach 7 de juliol de 2016 a les 17:01

Sort va anul·lar els actes previstos per la revetlla de Sant Joan. Foto: Arxiu


L'Ajuntament de Sort ha exposat mitjançant un comunicat els motius que el van portar a suspendre els actes previstos per la revetlla de Sant Joan a la població, després del malestar i les crítiques que la decisió va generar entre bona part del veïnat. El consistori assegura que amb l'anul·lació es va voler marcar "un punt d'inflexió" o tenir "un punt de rebel·lia consistorial" per sacsejar actituds o consciències. Les queixes dels comerciants van portar a anul·lar totes les activitats relacionades amb la revetlla, inclús la foguera.

En aquest sentit, lamenta que qualsevol acte que es porta a terme o al que es dóna suport des de l'ajuntament és sovint "motiu de queixa i eina de pressió" per part d'alguns comerciants del municipi que consideren que els seus negocis es veuen afectats. Des del consistori es creu tot el contrari i asseguren que aquests actes "serveixen per dinamitzar el centre comercial i neuràlgic del poble donant vida als seus comerços, bars i restaurants".

A més, l'Ajuntament de Sort assenyala que "el desconcert és inquietant", ja que les queixes arriben tan si l'activitat s'organitza al centre del poble com a un emplaçament més allunyat. "Entenem l'allau de queixes que la cancel·lació sobtada ha generat a la població i demanem disculpes a tothom, no va ser una decisió fàcil i segurament en qualsevol altra festa amb molta més transcendència per al municipi no s'hagués actuat així", afirma el comunicat.

El consistori ha aprofitat per fer un avís als comerciants, a qui ha demanat unió: "si tinguéssim un teixit comercial que generés iniciatives per dinamitzar el centre del poble, com a municipi no tindríem rival. Però si cadascú mira única i exclusivament pel seu negoci sense pensar en els seus veïns i com els afecten les decisions que prenem, no avançarem", assegura. L'Ajuntament ha obert les portes a les entitats i associacions a participar en la confecció de futures festes.
 

El comunicat de l'Ajuntament de Sort, íntegre

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació