Un home vacunant-se, en imatge d'arxiu. Foto: Elisenda Rosanas
Cinc centres sanitaris del Pirineu han implantat amb èxit el programa PROSP que permet la informatització del control de temperatures dels medicaments termolàbils i de les vacunes. L'objectiu d'aquesta implantació és minimitzar el risc derivat d'un trencament de la cadena de fred respecte a la pèrdua d'eficàcia dels medicaments o vacunes afectats. Al llarg de l'any està previst informatitzar també amb el programa PROSP el manteniment de les sales d'urgències, del carretó d'aturada i dels maletins d'urgències dels centres.
Amb la implantació d'aquest programa s'han revisat i actualitzat els procediments amb el conjunt dels referents d'urgències de tots els equips i la coordinadora de les urgències de base territorial (ACUT). Així mateix, també s'han resolt les dificultats de consens derivades de les diferents circumstàncies en què es troben els equips del territori respecte a la distància de l'hospital de referència, però amb la finalitat de garantir una dotació mínima necessària de material d'electromedicina, de material fungible i de medicació que permeti aplicar amb seguretat els mateixos protocols assistencials als professionals que fan atenció urgent i emergent, independentment del lloc d'actuació.
Aquest mes de juliol, en relació amb el control de la cadena de fred s'han realitzat; 92,16% controls realitzats a l'ABS Alt Urgell Sud (Oliana), 92,15% a l'ABS de la Seu d'Urgell, 91,53% a l'ABS Pallars Sobirà (Sort), 97,18% a l'ABS de la Pobla de Segur i 98,08% a l'ABS de Tremp.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi