Dimecres, 3 de juliol de 2024

Clam del Sobirà per millorar l'«extrema precarietat» de les carreteres

​El Consell del Sobirà i els 15 ajuntaments de la comarca demanen en bloc una reunió urgent amb el president Puigdemont per abordar el finançament per les carreteres

Jordi Ubach / ACN 15 de juliol de 2016 a les 17:57

Algunes carreteres secundàries del Pallars Sobirà presenten un pèssim estat. Foto: Oscar Castelao


El Consell Comarcal del Pallars Sobirà i els 15 alcaldes de la comarca han sol·licitat una reunió de caràcter urgent amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i amb el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, per exposar-los l'"extrema precarietat" de les carreteres de la comarca i per cercar el compromís del Govern en l'execució de les obres d'arranjament per aquest mateix any 2016.

Aquesta petició arriba, segons el president del Consell Comarcal, Llàtzer Sibís, davant la impossibilitat de fer front a les actuacions imprescindibles de manteniment i conservació de la xarxa viària municipal del Pallars Sobirà. Una xarxa que es troba, segons denuncia l'ens comarcal, en situació d'"autèntic col·lapse" després de les darreres anualitats sense gairebé inversió que han obligat a la interrupció de l'accés a alguns nuclis habitats de la comarca com és el cas de Baiasca.

La reclamació l'han fet arribar per carta a la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós. En el document s'exposa que "l'accés rodat a molts nuclis de la nostra comarca presenta un estat de deteriorament important i creixent". Aquest fet ha motivat nombroses reunions dels diferents alcaldes i presidents de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà per trobar solucions a "l'estat lamentable" de moltes d'aquestes vies de comunicacions.

En l'escrit s'argumenta que "el Consell Comarcal no disposa de la partida pressupostària necessària per poder fer front a aquestes obres d'arranjament i manteniment d'uns accessos que són essencials per al desenvolupament econòmic i el reequilibri territorial". La problemàtica ha derivat, en casos com el de Tornafort, Malmercat i Puigforniu, en manifestacions per part dels veïns de la comarca, en recollides de signatures i altres actuacions per tal que les diferents administracions competents trobin una solució a l'arranjament i manteniment dels accessos als nuclis.

Sibís ha dit que en el tema carreteres municipals no solament s'hi ha d'implicar Política Territorial sinó també altres departaments com Governació, Empresa o Agricultura.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació