Dilluns, 1 de juliol de 2024

El Pallars Jussà celebra l'anunci de l'estrena dels nous trens

Alcaldes i president del Consell Comarcal valoren per aquest diari la posada en marxa del nou servei

Jordi Ubach 19 de juliol de 2016 a les 18:24

El nou tren, estacionat a la Pobla de Segur. Foto: Joan Macaya


L'esperat anunci de la posada en funcionament dels dos nous trens de la línia Lleida-la Pobla pel dia 25 de juliol ha generat una immensa satisfacció al territori. Ho personalitzen els representants polítics comarcals i dels principals municipis per on passa la línia ferroviària, els encarregats durant aquests dos mesos i mig llargs d'aturada de reclamar i demanar a la Generalitat l'estrena dels combois.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, n'ha fet una valoració molt positiva i ha dit que "per fi s'ha complert el que demanàvem", tot i que ha afegit que li hagués agradat que el servei s'hagués posat en marxa a l'abril quan li pertocava. Aranda ha remarcat la importància de disposar dels trens en plena campanya turística "per donar a conèixer els nous combois i la nostra comarca" i per acabar de definir els horaris de cara a la temporada d'hivern. 

L'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, ha donat la seva "benvinguda" al nou tren de la Pobla i ha anunciat que el diumenge se celebrarà a la població un petit acte per commemorar la posada en funcionament dels nous combois, coincidint amb l'arribada d'un dels trens a la l'estació. "Després de gairebé tres mesos de patiment, esperem gaudir-ne amb plenitud", ha celebrat. Bellera ha qualificat de "malson" els retards en el servei, tot i que ha afegit que s'ha tractat d'un tema no provocat. 

Per l'alcalde de Tremp, Joan Ubach, aquesta és una molt bona notícia pel territori, ja que els nous trens ja esdevenien una "necessitat" per a la població, especialment ara en temporada d'estiu. "Disposem d'una població amb un alt índex d'envelliment i teníem la necessitat de disposar d'aquest servei públic", ha assenyalat. Ubach no vol buscar culpables als dos mesos i mig llargs d'espera, però es donaria per satisfet si aquest retard serveix perquè en un futur no torni a passar un altre cas similar.
 

Els nous trens de la Pobla entraran en funcionament el proper dilluns

Consulta els nous horaris del tren de la Pobla

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació