Dimecres, 3 de juliol de 2024

Uns 460 atletes participen a la segona edició de la Quatre Rocs-Sport HG

La cursa de Figuerola d'Orcau es converteix amb l'edició d'enguany en un referent de les curses de muntanya al Pirineu

Pallars Digital 26 d'agost de 2013 a les 09:53
Figuerola d'Orcau va reunir ahir un total de 460 atletes vinguts d'arreu de Catalunya i Espanya per participar a la segona edició de la cursa Quatre Rocs-Sport HG. Els participants van poder escollir entre els dos recorreguts, el de 35 quilòmetres amb 1.800 metres de desnivell, o bé el de 18 quilòmetres amb 800 metres de desnivell.

La cursa va començar a la font de Figuerola d'Orcau, passant per més d´una dotzena d´arcs, la major part d´ells medievals. Un cop finalitzat el nucli urbà, el recorregut va continuar pel castell d´Orcau, l´Estany de Basturs i Sant Romà d´Abella. A continuació, van trobar la pujada del santuari de la Mare de Déu de les Esplugues, el castell de Conques fins arribar a l´ermita de Sant Bartomeu, passant per la Roca del Bolet, i entrar de nou al poble de Figuerola d´Orcau, on s'hi trobava la meta.

El primer en creuar la línia de meta dels 35 quilòmetres va ser el corredor de la Federació Andorra de Montanya, Escaldes- Engordany, Joan Vilana Díaz, amb un temps de 2:53:38. Durant la cursa, els corredors van poder consultar i rebre assessorament gratuït de professionals del running com Bussetus, Ph-quirogel, Ultra Lleida o Sport HG.