Les falles del Pirineu, Patrimoni de la Humanitat. Foto: Joan Macaya
El poble de Llesp, a l'Alta Ribagorça, va posar el punt final, el passat cap de setmana, a la temporada de falles al Pirineu, la primera des que les festes del foc van ser declarades
Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Des del territori asseguren que el nombre de visitants com a mínim s'ha doblat i en alguns casos triplicat respecte d'altres anys gràcies a la difusió que ha suposat aquest reconeixement.
Els fallaries de Llesp seran els últims a il·luminar la muntanya amb les torxes enceses a l'espatlla i tancaran una temporada que va començar el 17 de juny a la Pobla de Segur (Pallars Jussà) i el 18 de juny a Durro (Alta Ribagorça). De festes del foc lligades al solstici d'estiu també se'n celebren als Pallars i a la Vall d'Aran, però l'Alta Ribagorça és la comarca amb més pobles fallaires.
El president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, parla d'una temporada de rècords, pel que fa a públic i també a fallaires en aquells pobles on no s'han restringit. També des de l'hostaleria es mostren molt satisfets per les altes ocupacions lligades a les falles.
Assenyalen, però, que el repte és millorar la logística per assumir la gran quantitat de visitants atrets per una festa que també ha generat nous productes turístics, com ara rutes per seguir els itineraris que segueixen els fallaries des del faro (el punt elevat on s'encenen els troncs) fins al poble.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi