Dimecres, 3 de juliol de 2024

Mor als 81 anys el reconegut Doctor Pascual Juan

El metge va exercir a l'Hospital del Pallars des del 1964 i fins al 2005, quan es va jubilar | El centre hospitalari manifesta el seu condol

Aida Morales 4 d'agost de 2016 a les 13:15

Inauguració del monòlit en homenatge al doctor Pascual Juan Foto: AjTremp


Tremp està de dol aquest dijous. Ahir va morir als 81 anys el reconegut i estimat doctor Pascual Juan (1935), figura emblema de la sanitat a la comarca, que va exercir a l'Hospital del Pallars de del febrer de 1964 com a cirurgià i traumatòleg. Durant la seva trajectòria i fins que es va jubilar el 2005, la seva tasca va ser diversa en l'àmbit mèdic però, sobretot, va ser destacable per la seva vàlua humana. Un carisma i admiració que va continuar despertant fins el 2016, en el seu dia a dia o a través de l'activitat privada que realitzava ocasionalment fins als darrers anys. 

De fet, l'Hospital del Pallars ha explicat a PallarsDigital que el doctor Pascual va ser de les poques persones que van ser homenatjades en vida. Es va donar el seu nom a la plaça que hi ha darrere del centre sanitari, i també es va inaugurar el 2012 un monòlit a l'entrada de l'hospital. Aquest va ser el principal acte de reconeixement que li va fer l'Hospital, així com l'Ajuntament de Tremp, que també va comptar amb una placa commemorativa del seu pas pel Club de Futbol Tremp, on va formar part de la Junta Directiva i on va ser president. 

El 9 de maig del 2006, el doctor va rebre una medalla per part de la Junta de Veïns en reconeixement de la seva trajectòria professional i humana en l'àmbit de la sanitat, especialment amb la seva vinculació a Vilamitjana, i un any abans, el 2005, també va ser mereixedor d'una de les medalles i plaques Francesc Macià que entrega la Generalitat de Catalunya, per la tasca mèdica en difícils condicions que va exercir al Pallars fins als anys 90.

Segons han explicat des de l'hospital, s'ha fet lliurament d'un escrit als fills del doctor, en què se'ls dóna el condol i es manifesta el suport per la pèrdua. Pel que fa a possibles commemoracions, han indicat que de moment no es tenen pensades, tot i que si es fa alguna cosa, probablement serà després de l'estiu. 
 

Moment de la inauguració de la placa amb el nom del doctor Pascual Juan Foto: AjTremp



 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació