Dimecres, 3 de juliol de 2024

Denunciat un caçador furtiu de cabirols al Jussà que utilitzava estris prohibits

Les infraccions poden comportar sancions econòmiques superiors als 4.000 euros

Redacció 4 d'agost de 2016 a les 15:07

Imatge d'un agent rural d'esquena que mira el material confiscat Foto: Agents Rurals


Els Agents Rurals han denunciat aquest dilluns en una àrea privada de caça de Sarroca de Bellera, al Pallars Jussà, un home veí d'Alella (el Maresme), a qui han interceptat caçant cabirols de nit, sense permís i amb estris prohibits. Segons el cos, aquestes infraccions poden comportar sancions econòmiques superiors als 4.000 euros.

Tal com han informat, l'home practicava la caça del cabirol mascle per acostament a l'Àrea Local de Caça de Manyanet de nit i sense permís. Aquest fet és constitutiu d'una infracció a la llei de caça. També utilitzava un visor nocturn acoblat al rifle i un reclam electrònic, ambdues coses prohibides i denunciades per la llei de protecció dels animals.

Els agents han confiscat el rifle utilitzat, de marca Blaser i calibre 7 mm, i la mira telescòpica, el visor nocturn, el reclam electrònic, els prismàtics utilitzats i la funda de l'arma. Tot el material restarà a l'oficina dels Agents Rurals de Tremp excepte l'arma, que ha quedat en mans de la la Guàrdia Civil de Tremp. 

La temporada de caça del cabirol és oberta fins al dia 14 d'agost, en què es pot caçar el mascle en la modalitat d'espera o acostament diürn. Per caçar, però, s'ha de tenir un precinte que habilita el caçador i l'autorització del titular del terreny de caça.

En cas d'abatre la peça, el caçador ha de col·locar el precinte, marcar la data en què s'ha abatut i tot seguit trucar al centre de control de transmissions del Cos d'Agents Rurals per comunicar-ho i passar les dades de l'animal.

En alguns casos el Cos d’Agents Rurals també aprofita per extraure mostres biològiques per fer el seguiment de l'estat de les poblacions d'aquest ungulat.
 

Material confiscat Foto: Agents Rurals

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació