Dimecres, 3 de juliol de 2024

El Castell de València d'Àneu es converteix en un important reclam turístic

La instal·lació es pot visitar diàriament fins al 15 de setembre

Redacció 5 d'agost de 2016 a les 11:40

Castell de València Foto: Valls d'Àneu


El Castell de València d'Àneu ja s'ha convertit en un fort reclam turístic aquest estiu a les Valls d'Àneu. La instal·lació es pot visitar diàriament des del passat 1 d'agost i fins el proper 15 de setembre, amb visites guiades els dilluns de 17.00 a 19.30 i dijous de 10.30 a 13.00 hores, a càrrec dels educadors del centre Món Natura Pirineus. 

El castell, l'última fortificació de la Catalunya Feudal, ha patit reformes durant els últims sis anys, per un valor de 500.000 euros, de la mà de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i l'estat espanyol. De fet, va ser l'última residència del darrer compte del Pallars, Roger III, i l'últim lloc on va onejar la bandera catalana com a país independent. 

Amb les visites d'aquest estiu, el castell suposa un element de dinamització turística de les Valls d'Àneu, que s'espera que fomenti la rendibilització econòmica territorial i social. El castell està situat entre els cursos dels rius Noguera Pallaresa i Bonaigua, a 1.085 metres d'altitud i sobre un turó que domina tota la vall d'Esterri d'Àneu. Data del segle XV i està configurat per un doble recinte fortificat; el Sobirà, on s'ubiquen les estances, i el Jussà, on hi havia el poblat medieval de València. Els dos estan excavats, i en aquests es poden veure les restes de les estructures arquitectòniques més rellevants. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació