Dimarts, 23 de juliol de 2024

Alerta al Pallars Jussà pel risc elevat d'incendi forestal

Fins a 20 comarques de les quatre províncies catalanes estan en la mateixa situació | Els Agents Rurals alerten de la sequera "extrema" al Pallars Jussà

Jordi Ubach 25 d'agost de 2016 a les 17:14

Una imatge d'un incendi forestal a Calafell aquesta setmana. Foto: Bombers


Protecció Civil de la Generalitat ha emès aquest dijous una prealerta del pla Infocat per l'elevat risc d'incendi forestal en 21 comarques de les quatre províncies catalanes, segons ha informat la Conselleria d'Interior en un comunicat. El Pallars Jussà s'ha incorporat avui al seguit de comarques que estan en situació d'alerta.

Aquestes comarques són Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat i Vallès Occidental de la demarcació de Barcelona; Gironès i Selva a Girona; Alt Urgell, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Segarra, Segrià i Urgell a Lleida; i Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d'Ebre i Terra Alta a Tarragona.

Protecció Civil preveu que la situació d'alerta es pugui allargar en els pròxims dies davant de la pujada de les temperatures màximes i els baixos nivells d'humitat relativa en diversos punts del territori.

Sequera "extrema" al Pallars Jussà

El Pallars Jussà és una de les comarques catalanes que més està acusant la falta de pluges aquest estiu, especialment durant tot el mes d'agost. Aquest fet es tradueix en un major risc d'incendi forestal, segons alerten els Agents Rurals de la comarca. La setmana passada es van haver de rescatar quatre ovelles atrapades en una bassa a Hortoneda com a conseqüència de la sequera.

Al Pallars Sobirà també s'està patint la manca de precipitacions, tot i que de manera menys acusada.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació