Dimecres, 3 de juliol de 2024

El tren de la Pobla triplica passatgers en el primer mes de funcionament

Augmenta en un 187% el nombre de viatgers respecte el mateix període de l'any passat | Els alcaldes ho celebren i destaquen la "novetat" com un dels motius de l'increment

Jordi Ubach 2 de setembre de 2016 a les 10:53

El tren de la Pobla circulant a la zona del pantà de Sant Antoni. Foto: FGC


La línia de tren entre Lleida i la Pobla de Segur ha triplicat el nombre de passatgers en el primer mes d'ençà que es va posar en funcionament el nou servei el passat 25 de juliol. Segons dades facilitades pel departament de Territori i Sostenibilitat, més de 13.736 passatgers han utilitzat els trens el primer mes de servei, entre el 25 de juliol i el 24 d'agost, pels poc més de 4.785 que ho van fer durant el mateix període de l'any passat. Això suposa un increment interanual del 187% pel que fa al nombre de passatgers.

Aquest és el primer augment significatiu de viatgers en els últims anys, una notícia molt ben rebuda al territori. L'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, ha assenyalat que són dades molt positives però que "el moment de valorar-ho objectivament serà passats uns mesos". Per Bellera, ha influït en l'increment, en gran part, la "novetat" del tren, però també creu que tindrà continuïtat. En aquest sentit, Bellera assegura que "hem de continuar treballant per garantir la continuïtat del servei tots els dies de l'any".

La vicepresidenta del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Maria Pilar Cases, també creu que la "novetat" ha estat un dels factors que han portat aquest augment de passatgers, però ha remarcat que la clau està en el fet que els pallaresos puguin baixar a Lleida i tornar a pujar el mateix dia i en diferents horaris.

L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha celebrat la xifra de viatgers del tren i ha dit que "es demostra que l'aposta que ha fet la Generalitat per la línia de la Pobla ha estat un encert". No obstant, ha remarcat que el servei possiblement s'utilitzaria més "amb alguns ajustaments horaris que estem recollint per part de la ciutadania i que mirarem d'adaptar", com un tren que sortís més aviat al matí en direcció Lleida o un de tornada que tornés al Pallars més tard.

L'arribada dels nous trens, acompanyada d'una renovació de la línia i de l'augment de les freqüències que s'havien retallat el 2012 per part de la Generalitat, ha reactivat un mitjà de transport molt important per la comunicació i la vertebració territorial de les comarques pallareses.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació