Dilluns, 22 de juliol de 2024

Uns 1.500 joves han utilitzat el «Bus de la festa» aquest estiu al Jussà

El servei ha augmentat un 15% respecte l'any passat

Redacció 19 de setembre de 2016 a les 10:06

Joves a punt de pujar al bus a la parada d'Isona. Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà


El servei de "Bus de la Festa" del Pallars Jussà ha enregistrat un increment d’un 15% d'usuaris aquest estiu respecte la temporada 2015. Les dues darreres edicions del bus han suposat un repunt important en el nombre d'usuaris esdevenint un referent entre els joves alhora de desplaçar-se per anar de festa. 

Aquest servei, que organitza l’Oficina Jove del Pallars Jussà en col·laboració amb diversos ajuntaments i comissions de festes implicats en el projecte, inclou dues línies, una que cobreix les festes de la zona de Tremp i Isona i l’altra les festes en l’àrea d’influència de la Pobla de Segur. En total s’ha transportat joves a 17 festes de la comarca celebrades entre els mesos de juliol i setembre.

Segons la presidenta en funcions, Maria Pilar Cases, "l’objectiu d’aquest servei, inclòs en el Pla Comarcal de Joventut, és arribar al màxim de poblacions i la prevenció dels accidents de trànsit entre els més joves, evitant l’ús del cotxe particular en aquests trajectes especialment perillosos". Els accidents de trànsit són una de les primeres causes de mortalitat entre els joves de 15 a 25 anys.

Les festes més concorregudes enguany pel que fa als usuaris del bus han estat la Pobleta de Bellveí, Figuerola d’Orcau, Senterada o Sant Romà d’Abella.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació