Dimecres, 3 de juliol de 2024

La companyia «A Galet», finalista en una mostra nacional de teatre aficionat

Participarà amb l'obra "El boig i la camisa" al 13è Certamen nacional de teatre aficionat Paco Rabal

Jordi Ubach 23 de setembre de 2016 a les 09:44

La companyia de Tremp representant l'obra al teatre La Lira. Foto: A Galet


El comitè de selecció del Certamen nacional de teatre aficionat "Paco Rabal" ha escollit El boig i la camisa de la companyia de Tremp A Galet com una de les obres finalistes de la 13a edició de la mostra, que tindrà lloc a la ciutat d'Águilas, a Múrcia. La pallaresa ha estat una de les quatre companyies seleccionades d'entre una seixantena que s'hi ha presentat.

El certamen està organitzat per l'Ajuntament d'Águilas i se celebrarà els dies 22 i 29 d'octubre i el 5, 12 i 26 de novembre. Es desenvoluparà en quatre jornades d'una sola sessió que tindran lloc a l'Auditori i Palau de Congressos Infanta Elena. El dia 26 de novembre es farà l'entrega de premis, però el torn de la companyia pallaresa serà el 5 de novembre.

La representació que aconsegueixi el primer premi s'endurà 1.200 euros. El segon i el tercer lloc estan dotats amb 800 i 500 euros respectivament. A més, el jurat també premiarà la millor direcció, millor escenografia, millor interpretació masculina i femenina, millor actor i actriu de repartiment, millor il·luminació, millor resolució escenogràfica. L'obra més valorada pel públic s'endurà un trofeu.
 

Cartell de la 13a edició del certamen. Foto: Ajuntament d'Águilas


Per la secretària de la companyia, Mònica Dolera, és "un orgull poder representar la ciutat de Tremp en un certamen tan important", a més de destacar que es tracta d'un "reconeixement" a la seva feina. Dolera assegura que pensen gaudir d'una experiència "que no tothom pot tenir".

Una adaptació de l'obra de Nelson Valente

El boig i la camisa és una adaptació d'A Galet de l'obra El loco y la camisa, de l'argentí Nelson Valente, que ha cedit els drets d'autor a la companyia. A Galet va representar l'obra a Tremp el juny de 2015 en dues sessions, saldades amb un èxit rotund, ja que el teatre La Lira de la ciutat es va omplir en totes dues representacions. 

Ara la companyia ha hagut d'adaptar l'obra novament al castellà per poder participar a la mostra d'Águilas, recuperant el títol original de la peça de Valente. Dos dies abans del certamen, A Galet representarà El loco y la camisa a la població de Huéscar (Granada). Serà una prova de foc i un "assaig general" de cara a la gran cita del dia 5 de novembre.

La companyia A Galet és una agrupació que desde l'any 2004 es dedica de forma amateur al teatre en diferents formats, ja sigui d'escenari, de carrer, o bé amb improshows o interpretant papers en films cinematogràfics. El seu nucli es mou entre les 15 i 20 persones, però es nodreix d'un gran nombre de col·laboradors, fins arribar a la cinquantena de persones en actes puntuals.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació