Divendres, 22 de novembre de 2024

La Conca de Tremp, pendent de la declaració com a Geoparc de la Unesco

Una delegació pallaresa es desplaça a Anglaterra per participar al 7è Congrés Internacional de Geoparcs Mundials | Aquest divendres es coneixerà el veredicte

Redacció 27 de setembre de 2016 a les 09:28

Powe i Zhining durant la seva visita a la seu de l'ICGC de Tremp. Foto: Geoparc


Una delegació de tècnics del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec s'ha desplaçat aquest dilluns a la ciutat de Torquay, al sud-oest d’Anglaterra, on aquesta setmana se celebra el 7è Congrés Internacional de Geoparcs Mundials de la Unesco. La delegació està formada pel Coordinador del projecte Geoparc, Guillem Puras, el director científic, Gonzalo Rivas, i l'assessor expert en geoparcs, Joan Poch. 

El Congrés té lloc fins el dia 30 de setembre al Geoparc Mundial de la Unesco English Riviera amb seu a Torquay. Hi assisteixen més de 700 delegats de Geoparcs Mundials, alts càrrecs de la Unesco, científics, responsables polítics i representants de governs de tot el món. Durant aquesta reunió, el Comitè Assessor de la Xarxa Europea de Geoparcs votarà les diferents candidatures presentades al 2015 i es decidirà quins projectes esdevenen geoparc.
 
Divendres es podria conèixer el veredicte

S'ha convertit en una tradició que el darrer dia del Congrés es faci una comunicació verbal als geoparcs que han passat favorablement el procés de candidatura. Així, es preveu que aquest divendres dia 30 el projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec conegui el veredicte dels experts, que haurà de ser ratificat per l'Assemblea General de la Unesco el proper mes de març.

És per aquest motiu que el dijous se sumarà al Congrés una delegació política formada pel president de l'Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec i alcalde de Tremp, Joan Ubach, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, i la regidora de promoció econòmica de l'Ajuntament de Tremp, Anna Ritz. 

A més, el projecte Geoparc participa al Congrés amb una conferència sobre la importància dels sòls i el treball divulgatiu que s'està fent amb la utilització de monòlits. Els monòlits són fragments de sòl natural extrets de diferents zones representatives. Per tal de garantir la seva conservació són sotmesos a processos de laboratori, permetent així ser utilitzats per a finalitats educatives i de recerca.

A banda de la comunicació científica, està previst que la delegació catalana aprofiti la presència al Congrés Internacional de Geoparcs Mundial de la Unesco per establir relacions per desenvolupar projectes de cooperació amb Geoparcs que tinguin interessos comuns. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació