Dijous, 19 de desembre de 2024

Vint-i-sis establiments del Jussà participen enguany al «Cuina de fira»

Les fires de tardor ofereixen la possibilitat de tastar els plats tradicionals que es cuinaven pels firandants que durant la fira hi portaven bestiar

Redacció 28 de setembre de 2016 a les 09:41

La cuina de fira serà protagonista per tercer any aquesta tardor. Foto: Ajuntament de Tremp


Durant l'època de fires de tardor al Pallars Jussà, 26 establiments, entre restauradors i cases rurals de diferents pobles de la comarca oferiran menús de "Cuina de Fira", uns plats que ens traslladen en les èpoques de ple auge de les fires pallareses i ens permetran endinsar-nos-hi en tots els sentits. Aquesta és la quarta edició d'aquesta iniciativa que cada any té més acceptació, tant entre els veïns de la comarca com dels visitants.

Els productes que s'utilitzen en la majoria de plats dels menús surten del propi territori i de productors locals. Entre els plats destaquen receptes tan pallareses com les sopes de pa, trinxat, confitat de porc, llonganissa i botifarra negra, cap i pota. Un dels ingredients estrella dels menús de fira és el corder.

Precisament, des del programa "Al teu gust" es promou el consum d’aquesta carn amb la iniciativa "Pallars terra de corder", un seguit d'activitats i accions encarades a posar en valor la qualitat d’aquesta carn i recuperar receptes tradicionals. Destaquen entre els plats elaborats amb corder, la girella, embotit per excel·lència, i cuinat a la brasa. 

Cada restaurant s'encarrega de dissenyar el seu menú de fira, de manera que podem trobar una gran varietat de plats per tastar. Als comensals també se'ls obsequia amb un fulletó col·leccionable on poden trobar el menú del restaurant i tots els establiments on poden tastar menús de fira.

L'època de fires enguany comença aquest cap de setmana amb la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí i la tanca la Fira de Salàs, el 12 i 13 de novembre. També es podrà visitar la fira del Mostillo de Llimiana el dia 9 d'octubre, la fira del Bolet d'Isona el 23 d'octubre, la fira del Codony de Tremp el 29 d'octubre i la fira de Sant Martí de Talarn el 5 de novembre.

A més, la participació a les activitats de "Pallars Terra de Corder" té premi. Xecs descompte de 5 euros per a gastar en qualsevol dels restaurants que ofereixen menú de fira. I per visitar les fires de tardor del Pallars també es pot entrar en un sorteig d’un lot de productes "Al teu gust" que es farà durant la Fira de Nadal de La Pobla de Segur.

Abans, però, al final de cada fira de tardor es farà un sorteig d'un lot de productes "Al teu gust" entre els visitants que agafin el calendaris de fires i n'omplin la butlleta.

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació